Trends achter de webcam: Hoe Zoomden we in 2021?

Zoom

Technologiebedrijf Zoom deed een onderzoek naar het Zoom-gebruik in 2021 en daarin kwamen enkele verrassende trends naar boven.

Dat Zoom wereldwijd een populair medium is om te videobellen, weten we langer. Volgens het bedrijf zelf wordt het platform in bijna 200 landen gebruikt, en dat vooral op een woensdag. De gemiddelde vergadering duurt 54 minuten en bestaat uit 10 deelnemers.

De drukste dagen van het jaar zijn 21 januari voor videovergaderingen, 25 februari voor webinars en 21 september voor telefoongesprekken.

Uiterlijk en uitspraken

Toch merkte Zoom ook enkele gekke trends op in die virtuele vergaderingen. Zo blijkt dat maar liefst 68 procent zich casual kleedt voor vergaderingen en 26 procent niet de nood voelt zich te douchen voor ze aan vergaderingen begint. Bijna de helft (47%) van de ondervraagden vindt het niet oké om te eten tijdens een meeting.

Wat gebruikers het meeste zeggen (71%), blijkt het herkenbare “Je staat op mute!” te zijn. Verderop in dat lijstje vinden we “Kan iedereen mijn scherm zien?” (51%) en “Volgende dia alstublieft!” (21%).

Wat gebruikers doen…

Wij doen het alvast ook, maar blijkbaar zwaait 75 procent van de gebruikers op het einde van een vergadering naar de andere deelnemers. 73 procent doet mee aan spelletjesavonden en 34 procent maakt af en toe wel eens tijd voor een virtuele sport- of kookcursus.

…en waar ze vergaderen

Iets minder dan de helft van de ondervraagden vergadert wel eens in bed (42%) en 21 procent doet dat tijdens het wandelen of joggen. Een kleine 11 procent maakt al eens gebruik van Zoom op het openbaar vervoer.

Als achtergrond kiezen mensen vaak voor een mooi landschap (26%), maar ook voor de ‘blurred’ achtergrond (25%) of het bedrijfsthema (20%).

Tot slot maakt 43 procent van de respondenten enkel het deel van de kamer schoon dat in beeld komt, en loopt er in 43 procent van de gevallen wel eens een kind door de ruimte. Misschien deed je het zelf ook al, maar respondenten proberen collega’s vaak aan het lachen te brengen via privéberichten (39%). Bovendien komt er in 36 procent van de gevallen wel eens een huisdier om de hoek piepen.

lees ook

Zonder zorgen op Zoom: de 15 beste tips om te videobellen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home