Zoom zet in op automatische updates voor desktopgebruikers

Zoom

Zoom heeft de lancering van automatische updates aangekondigd voor desktopgebruikers. Op dit moment worden enkel Windows- en macOS-klanten ondersteund, het Linux-platform niet.

Op mobiele toestellen wordt Zoom reeds automatisch geüpdatet, maar nu zal dat ook op individuele Windows- en macOS-desktops gebeuren. Enkel Linux-gebruikers kunnen nog niet van de ondersteuning genieten.

Standaard ingesteld

“Voor individuele gebruikers zullen automatische updates standaard worden ingesteld”, zegt Jeromie Clark, Security & Privacy Technical Product Manager bij Zoom. De mogelijkheid om niet voor automatisering te kiezen, blijft echter wel bestaan. Gebruikers kunnen bij Instellingen > Algemeen ‘Zoom automatisch up-to-date houden’ aan- of afvinken.

Bedrijfsaccounts konden reeds gebruik maken van automatische updates.

Traag of snel

Verder heb je de optie om te kiezen voor trage of snelle updates, waarmee Zoom je de frequentie ervan naar eigen smaak laat aanpassen. Trage updates zorgen voor meer stabiliteit, snelle updates installeren de laatste nieuwe functies op het moment dat ze beschikbaar zijn.

Belangrijke security-updates rollen wel automatisch uit naar alle gebruikers, welk kanaal je ook kiest.

Enorme omzet

De lancering van deze automatisering komt als geroepen, gezien Zoom de laatste maanden een groot aantal kwetsbaarheden moest patchen. Toch blijft de videovergaderingsdienst extreem populair om met collega’s of vrienden in contact te blijven. In Q2 2021 overschreed de kwartaalomzet van Zoom namelijk voor het eerst 1 miljard dollar.

lees ook

Zoom stapt over naar ‘verbeterde’ Chrome OS-app zonder problemen aan te pakken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home