Berichten-app Telegram stevent af op 1 miljard gebruikers en kondigt app-winkel aan 

Telegram-eigenaar Pavel Durov kondigt aan dat het de kaap van 950 miljoen actieve gebruikers heeft bereikt. Hij zou ook werken aan een eigen app-winkel. 

De berichtenapp Telegram baant zijn weg naar een miljard gebruikers, volgens een bericht van Pavel Durov op het platform. Momenteel staat het aantal actieve gebruikers op 950 miljoen, wat er 50 miljoen meer zijn dan enkele maanden geleden. Telegram werkt bovendien aan een eigen app-winkel en een ‘in-app’-browser, al zijn hier nog niet veel details over bekend.  

Eigen app-winkel

In het bericht op Telegram kondigt Durov aan dat ze “deze maand een mini-appwinkel en een ‘in-app’-browser met ondersteuning voor web3-pagina’s zullen introduceren”. Web3 is een decentraal internet dat blockchain ondersteunt.  

lees ook

BIPT wordt Europese toezichthouder voor Telegram

”2024 zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarin honderden miljoenen mensen vertrouwd raakten met blockchain. We zijn er trots op dat Telegram in het epicentrum van deze maatschappelijke transformatie staat’, schrijft Durov. Hij geeft in het bericht nog geen verdere details prijs. 

“Op weg naar 1 miljard”

Durov kondigt deze nieuwe ontwikkelingen aan als een soort viering voor zijn nieuwe mijlpaal. Momenteel zijn er 950 miljoen actieve gebruikers op Telegram. In de lente stond dat aantal nog op 900 miljoen. Enkele maanden geleden liet Durov aan Financial Times weten dat zijn berichtendienst goed is voor ‘honderden miljoenen dollars’ aan inkomsten. Hij is van plan om het bedrijf naar de beurs te brengen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home