Teams krijgt muziekmodus en rolt functie om met externe te chatten breder uit

microsoft teams

Microsoft Teams bouwt nieuwe functies in, die gedeeltelijk werden afgekeken van concurrent Slack. De mogelijkheid om naar mensen buiten je eigen organisatie te sturen, wordt nu breder uitgerold. Verder zal het communicatieplatform een muziekmodus ingebouwd krijgen.

Twee nieuwe functies worden toegevoegd aan communicatieplatform Microsoft Teams. Eerst krijgt het platform een high-fidelity muziekmodus. Wie de modus inschakelt kan veel beter geluidsfragmenten laten horen tijdens een videovergadering. Een nieuwe functie moet namelijk muziek automatisch herkennen en de geluidskwaliteit daarop aanpassen.

“Naarmate gebruikers tijdens een virtuele afspraak met een psychiater steeds meer audiosignalen delen, zoals muzieklessen, liedjes via externe applicaties of medische signalen, wordt het steeds belangrijker om high-fidelity-opties te bieden om andere audiosignalen dan spraak te verzenden”, deelt Microsoft in de blogpost.

Verder wordt de mogelijkheid om met mensen buiten de organisatie te chatten in Teams breder uitgerold. De functie werd eerder al aangekondigd.

Eenvoudig uitnodigen

Om externe uit te nodigen in een team, volstaat het om een e-mail te sturen naar het Microsoft-mailadres van de externe. Daarbij volstaat een persoonlijk account.

Bron: Microsoft

Slack rolde een gelijkaardige functie al uit aan het begin van 2021. Omwille van veiligheidsredenen werd de functie om berichten te versturen via e-mail ook snel weer verwijderd van het platform. Het was namelijk al mogelijk om berichten te sturen naar mensen, nog voordat zij de uitnodiging voor een videovergadering accepteerden. Daardoor ontstonden bezorgdheden over het versturen van beledigende of intimiderende berichten naar Slack-gebruikers.

Steeds vernieuwen

Concurrent Zoom bouwt stevig verder aan het eigen communicatieplatform. Aan het begin van het nieuwe jaar bundelde het al acht nieuwe functies in een overzicht om aan gebruikers te tonen wat ze nog mogen verwachten. De nieuwe functies zijn duidelijk gericht op zakelijke gebruikers, want er wordt onder andere een functie ontwikkeld om de juiste expert met klanten te verbinden.

Teams is een stevige concurrent van Zoom en heeft heel wat actieve gebruikers. Om deze gebruikers tevreden te houden, blijft het platform aan nieuwe functies knutselen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home