Werk samen met AI-teammaatjes in Asana

ai teammaat asana

Asana introduceert ‘AI-teammaatjes’ voor je organisatie. De kunstmatige teamleden assisteren bij het verdelen en opvolgen van taken, maar kunnen ook taken uit je handen nemen.

Organisaties die Asana gebruiken om hun workflow te coördineren, zullen er binnenkort nieuwe collega’s bijkrijgen. Met een persbericht kondigt Asana zijn nieuwe ‘AI-teammaatjes’ aan. Asana wil hiermee aantonen dat samenwerking tussen AI en mens de toekomst is om productiviteit te verhogen, zegt CEO Dustin Moskovitz.

De AI-teammaatjes zijn geboren uit de Asana Work Graph, het centrale datamodel van het bedrijf dat relaties en context vastlegt tussen teams en workflows in een organisatie. Door uit al deze gegevens te putten, kan een AI-teamgenoot een holistisch beeld krijgen van wat een werknemer of team nodig heeft, aldus het bedrijf.

Advies en actie

Je nieuwe kunstmatige collega’s zullen zowel een adviserende als een actieve rol opnemen binnen de organisatie. De AI helpt je met het opstellen van prioriteiten en waarschuwt je over mogelijk risico’s voor het behalen van doelstellingen. De AI-teammaatjes analyseren ook de workflows binnen je teams en reiken suggesties en middelen aan om die te verbeteren.

lees ook

Zoom CEO: “AI-tweelingen zullen vergaderingen in onze plaats volgen”

Daarnaast kan de AI ook actief taken toewijzen aan jou en je teamleden of zelfs taken uit je handen nemen. Of je ook door je AI-teamgenoot op je vingers getikt wordt als je de deadline voor een bepaalde taak te vaak uitstelt, weten we niet. Asana voegt ook een chatinterface toe om proactief advies te vragen. Tenslotte kunnen AI-teamleden ook worden opgeleid om een specifieke rol op te nemen binnen het team.

Asana stelt de AI-teammaatjes in bèta beschikbaar voor een beperkt aantal zakelijke klanten. Het bedrijf specifieert nog niet vanaf wanneer de feature breder zal uitrollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home