Slack lanceert Huddles-optie voor de gesprekken aan de koffiemachine

Slack Huddle

Slack lanceert een grote belangrijke update met Huddles en werkt aan een optie om in de toekomst korte videoboodschappen te versturen naar collega’s.

Communicatieplatform Slack lanceert Huddles voor de traditionele babbel aan de koffiemachine die velen vandaag zo hard missen. In een groep kan je nu spontaan een Huddle starten, waarbij iedereen kan aanschuiven om te babbelen de gesprekken zijn puur audio, geen video. Volgens Slack is dat een bewuste keuze omdat iedereen binnen de groep zo welkom is ongeacht hun uiterlijk. Het verlaagt de drempel om snel een korte babbel te doen, zonder dat alles een meeting wordt van 30 minuten.

Die tijdswinst is een belangrijk troef voor Huddles. Het enige wat je nog extra kan doen binnen de functie, is je scherm delen met collega’s binnen het spontane gesprek. Engelstalige Huddles kan je voorzien van live ondertiteling of als transcript na het gesprek.

Slack sleutelt aan stem-, video- en schermopnames de komende maanden. In plaats van ’s morgens op te staan voor een bepaalde call om je babbel te doen, kan je in de toekomst handig opnames maken en die delen met de desbetreffende collega’s. Anderen kunnen dan in hetzelfde kanaal een opname posten. Zo elimineer je het vroeg opstaan of laat werken binnen internationale bedrijven door de tijdzones.

lees ook

Salesforce koopt Slack: waarom is dat belangrijk?

Eerder deze week lanceerde Slack al uitgestelde berichten voor een betere werk-privébalans. Eind vorig jaar kocht Salesforce Slack voor 27,7 miljard dollar. Die deal is nog niet finaal rond, waardoor het voorlopig nog koffiedik kijken is hoe Slack in Salesforce en vice versa zal integreren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home