Slack introduceert Canvas: samenwerkingsdocumenten voor tekst, links en multimedia

Slack kondigt op Dreamforce Canvas aan. Met Canvas maak je gedeelde documenten met tekst en multimedia, waarin bijvoorbeeld alle relevante informatie voor een project op één plek staat.

Op de Dreamforce-conferentie van moederbedrijf Salesforce stelt Slack Canvas voor. Canvases, zoals Slack de Canvas-documenten noemt, zijn een soort whiteboards. Je vult ze met tekst, links naar websites of multimedia of zelfs andere documenten zoals pdf’s of presentaties. Functioneel doet Canvas sterk denken aan de SharePoint-pagina’s van Microsoft.

Alles op één plek

Slack verwacht dat gebruikers Canvases zullen vullen met belangrijke informatie die samen hoort. In een voorbeeld zien we een Canvas met daarin alle relevante gegevens voor het onboardingproces van een nieuwe werknemer, met links, contactgegevens, belangrijke weetjes en documenten die interessant zijn om te lezen. Links en documenten worden maakt Slack automatisch embedded.

Integraties met toepassingen van derden tekenen ook present. Natuurlijk is er een sterke samenwerking met Salesforce. Zo kan je data uit Salesforce in een Canvas verwerken en hebben de documenten plots iets weg van een geannoteerd dashboard.

Beter dan een kanaal

In Slack kan je al die informatie natuurlijk ook in een kanaal plakken en bewaren. Kanalen en chats evolueren echter snel, waardoor belangrijke info snel uit beeld geraakt. Slack vindt het Canvas een beter formaat om dergelijke gegevens in te bewaren.

lees ook

Slack verhoogt prijzen en wijzigt gratis variant ingrijpend

Je kan zoveel Canvas-documenten maken als je wil, al krijgt ieder kanaal automatisch een Canvas toegewezen. Gebruikers kunnen die pagina dan vullen met alle informatie die essentieel is voor het doel van het kanaal. Je kan met meerdere mensen tegelijk aan de Canvases werken.

Beschikbaarheid

Canvas bestaat exclusief binnen Slack. Je kan dus nog geen links naar de documenten delen naar niet-Slackgebruikers. De functionaliteit is bovendien nog niet algemeen beschikbaar maar zal in de loop van volgend jaar wel uitrollen naar de meeste gebruikers. Bij de lancering verwacht Slack meteen ook een mobiele versie klaar te hebben.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home