Slack verhoogt prijzen en wijzigt gratis variant ingrijpend

slack salesforce

De gratis versie hanteert niet langer een limiet van 10.000 berichten. Vanaf 1 september 2022 kan je tot 90 dagen terug in de tijd gaan, ongeacht of je veel of weinig berichten stuurt.

Organisaties die vandaag Slack als digitale werkvloer gebruiken, moeten de oren spitsen. Vanaf 1 september 2022 veranderen de prijzen van het Pro-abonnement, de instapformule bij Slack wanneer we geen rekening houden met de gratis variant.

  • Wie het Pro-plan per maand betaalt, ziet de prijs per gebruiker van 7,5 euro naar 8,25 euro stijgen.
  • Wie het Pro-plan per jaar betaalt, ziet de maandelijkse prijs per gebruiker stijgen van 6,25 euro naar 6,75 euro.

Ook de gratis variant gaat op de schop. Tot 1 september 2022 geldt de regel dat Slack de historiek tot maximaal 10.000 berichten bijhoudt. Wie over die limiet gaat, verliest telkens het oudste bericht wanneer je iets nieuws typt. Daar bovenop krijg je vandaag ook 5 GB opslag.

Vanaf 1 september telt Slack niet langer in aantal berichten en gigabytes maar in aantal dagen. Het chatplatform geeft gratis gebruikers toegang tot 90 dagen chathistoriek en laat de opslaglimiet vallen. Zo hoeven teams niet langer die limiet in het oog te houden. Voor grotere teams is 90 dagen een meerwaarde, bij kleinere teams wordt de chathistoriek nu meer beknot.

lees ook

Hoe Slack zich wil onderscheiden van Microsoft Teams

Wie een betalend abonnement heeft en niet jaarlijks betaalt, kan beter voor 1 september 2022 een jaarabonnement nemen om het huidige prijsvoordeel maximaal te behouden. Rekent jouw bedrijf in andere valuta af met Slack? Bekijk hier de internationale prijsveranderingen. Alle bovenstaande prijzen zijn exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home