Salesforce haakt Einstein Copilot aan AWS Bedrock

einstein salesforce

De Salesforce Data Cloud en andere diensten zijn voortaan rechtstreeks beschikbaar via de AWS Marketplace. Einstein Copilot kan nu ook prompts uitwisselen met AWS Bedrock.

Salesforce en AWS breiden hun banden uit. Dat kondigen beide bedrijven aan in het kader van de re:Invent-conferentie van die laatste. De samenwerking houdt onder meer in dat Salesforce enkele van zijn cloudproducten rechtstreeks gaat aanbieden in de AWS-cloud. Het gaat om Sales Cloud, Data Cloud en Service Cloud, maar ook Tableau en MuleSoft. Het zal ook eenvoudiger worden om data uit te wisselen tussen AWS- en Salesforce-applicaties.

Ook Einstein Copilot wordt mee in de samenwerking betrokken. Salesforce lanceerde Einstein Copilot in september als een AI die alles weet over je klanten. De bedoeling is dat je Einstein via de bijhorende studio toegang geeft tot klantendata. Einstein bestaat vervolgens uit een Prompt Builder en een Skills Builder om de AI-tool specifieke opdrachten voor die bedrijfsunieke data aan te leren. De Trusted Layer zorgt ervoor dat Einstein binnen de lijntjes kleurt.

Trusted Layer

De Trusted Layer verbindt Einstein Copilot nu met AWS Bedrock. Dit is het platform waarop AWS klanten toegang geeft tot LLM-modellen van eigen makelij of ondersteunde partners, waaronder Anthropic. In Bedrock kunnen LLM’s ook verder worden getraind met bedrijfsdata. Via de koppeling tussen Einstein Copilot en AWS kunnen prompts ontwikkeld in de Copilot Studio worden doorgegeven aan modellen in Bedrock. Dat moet het trainingsproces versnellen.

De integraties tussen Salesforce en AWS zullen vanaf begin 2024 worden uitgerold.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home