Een vergadering in Microsoft Teams is vanaf 2022 te streamen in Workplace

Meta en Microsoft gaan een samenwerking aan. Hierdoor worden de communicatiekanalen van beide bedrijven gecombineerd. Vanaf begin 2022 zullen gebruikers de eerste mogelijkheden van de samenwerking kunnen uitproberen.

Binnenkort wordt het mogelijk toepassingen van Meta’s Workplace in Microsoft Teams te gebruiken. Gebruikers van Meta’s Workplace zullen dan weer vergaderingen in Teams kunnen bijwonen. Dat hebben Microsoft en Meta, het voormalige Facebook, bekend gemaakt.

“Eén ding dat ik tijdens de pandemie leerde, is dat bedrijven niet vertrouwen op één tool om hun werk te doen, dus het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de tools die ze gebruiken integreren en met elkaar samenwerken”, vertelt Jeff Teper, CVP product en engineering bij Microsoft Teams.

Integratie

Begin volgend jaar wordt het mogelijk om vergaderingen in Teams te streamen in Workplace. Om toepassingen van Workplace te gebruiken in Teams is dan weer een applicatie nodig. In de applicatie kunnen administratoren van Teams belangrijke inhoud aanduiden. Volgens de aankondiging moet de applicatie meer mogelijkheden geven om feedback te krijgen en betrokkenheid te creëren in een bedrijf.

Volgens Teper was het een logische keuze om een samenwerking met Meta aan te gaan: “We hebben de gedeelde visie om onze klanten keuze en flexibiliteit te bieden, dus het was logisch dat we samen onze wederzijdse klanten helpen samenwerking te ontsluiten en de silo’s binnen hun organisaties te doorbreken.”

Uitbreiding samenwerking

Microsoft biedt al langer functies van Workplace aan in eigen producten. Zo is Workplace al geïntegreerd in SharePoint, OneDrive en Office 365. Een applicatie is ook in Azure Active Directory beschikbaar, waardoor gebruikers aan de slag kunnen met Workplace-toepassingen.

Voor Meta kan een samenwerking met Teams heel gunstig uitdraaien. Terwijl Workplace nog aan het bouwen is aan een grote gemeenschap van vaste gebruikers, kan Teams al sinds juli rekenen op 250 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Workplace daarentegen verwelkomde in mei de zeven miljoenste betaalde gebruiker.

lees ook

Hoe Slack zich wil onderscheiden van Microsoft Teams

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home