Nieuwe functie in Google Meet zet je automatisch centraal in beeld

google meet

Via de auto-framing toepassing zorgt Google Meet er voor dat je beter zichtbaar bent tijdens meetings.

Google maakte de toepassing bekend tijdens het Cloud Next’22 event. In een blogpost gaat Google dieper in op de vernieuwing. Tijdens online vergaderingen gebeurt het regelmatig dat deelnemers niet meer centraal in beeld zitten. Via de auto-framing toepassing lost Meet dit probleem automatisch op. Die auto-framing gebeurt voordat de gebruiker deelneemt aan een meeting. Op die manier wil Google een gelijkwaardige zichtbaarheid garanderen van en voor alle deelnemers.

Eén keer

De nieuwe toepassing moet voor een betere gebruikservaring zorgen door de spreker centraal in beeld te houden. Google Meet zal de auto-framing één keer toepassen. Het is niet de bedoeling dat er als het ware een tracker op jouw gezicht staat. Wanneer je nadien zelf de framing wil aanpassen, dan kan dat zonder moeite. De toepassing staat niet als default ingesteld. Daarvoor zal je via de instellingen moeten gaan.  

De toepassing is dit weekend uitgerold voor gebruikers van Rapid Release domains. Voor de meeste gebruikers zal de auto-framing vanaf 2 november beschikbaar zijn. De nieuwe functie is niet van toepassing voor gebruikers van Workspace Essentials, Business starter, Education Fundamentals, Frontline, non-profit, G Suite Basic en Business. Ook gebruikers met een persoonlijke Google account kunnen de toepassing niet gebruiken.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home