Mobile Vikings lanceert zakelijk aanbod voor kmo’s en start-ups

Telecomprovider Mobile Vikings stapt voor het eerst naar de zakelijke markt met mobiele formules op maat van start-ups en kmo’s.

Mobile Vikings pakt uit met een mobiel aanbod gericht op kmo’s. De virtuele provider wil zijn troeven van het consumentenlandschap laten gelden op de zakelijke markt. In het aanbod staan eenvoud en scherpe prijzen dan ook centraal.

Zelfbediening en snelle service

Zakelijke klanten krijgen toegang tot een online portaal waarlangs ze abonnementsformules voor werknemers kunnen selecteren. Via dat portaal is het mogelijk om snel nieuwe nummers over te zetten of abonnementen te stoppen. Voor de maandelijkse facturatie worden alle abonnementen in één factuur gebundeld. Wie dat wil, kan snel een automatische betaling instellen.

Mobile Vikings gaat prat op de ondersteuning die het wenst aan te bieden. Binnen de 20 seconden moet je in principe een medewerker aan de lijn hebben, al hoef je niet te vertrouwen op telefonische support. Je kan er ook voor kiezen om online te chatten of tussen 8u30 en 20u op weekdagen via WhatsApp met een medewerker te spreken. Verrassend genoeg voorziet de provider geen extra middelen om het nieuwe zakelijke aanbod te ondersteunen. Mobile Vikings verwacht het zakelijke aanbod met de bestaande organisatie te bolwerken.

Dashboard voor eindgebruikers

Ook eindgebruikers krijgen toegang tot een digitaal portaal. Daar kunnen ze hun abonnement indien ze willen aanpassen, waarbij een eventuele meerkost voor eigen rekening is. Mobile Vikings geeft zakelijke gebruikers verder dezelfde voordelen als consumenten. Ze kunnen met andere woorden Vikingpunten (inruilbaar voor korting) verdienen via online aankopen, of gratis gigabytes krijgen door met andere klanten een Viking Clan te vormen. Ervan uitgaande dat een werkgever zijn werknemers een voldoende uitgebreid mobiel abonnement geeft, lijken die voordelen in een zakelijke context wel een stuk minder interessant.

Formules

Mobile Vikings introduceert vier abonnementen voor de zakelijke markt, waarbij data de differentiator is. Alle abonnementen omvatten onbeperkte sms’en en telefonie. Prijzen zijn exclusief btw.:

  • 5 GB – 12,4 euro per maand
  • 10 GB – 16,53 euro per maand
  • 12 GB – 20,67 euro per maand
  • Onbeperkt – 23,97 euro per maand

Voor het onbeperkte abonnement gelden wel enkele voorwaarden. Eigenlijk krijg je maar 20 GB aan mobiele data, waarna Mobile Vikings de snelheid terugschroeft. In het buitenland maar binnen de EU kan je tot 16 GB gratis gebruiken.

Mobile Vikings verwacht dat de scherpe prijzen en de eenvoud van zijn online dashboard bedrijven zullen aanspreken. De provider gaat er prat op geen bindend contract af te dwingen, waardoor je eenvoudig zonder extra kosten kan overstappen van- en naar Mobile Vikings. Het aanbod betekent een grote stap voor de virtuele provider, die zich historisch enkel op consumenten heeft gefocust. De zet toont aan hoe Proximus, dat sinds eind vorig jaar eigenaar is van Mobile Vikings, de provider wil positioneren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home