Microsoft Teams krijgt weerman-modus

Op het zijn digitale Ignite-event kondigt Microsoft enkele nieuwe samenwerkingsfuncties aan voor Microsoft Teams. De opvallendste nieuwigheid maakt groepsvergaderingen dynamischer en presentaties interessanter.

Teams is een belangrijk focuspunt voor Microsoft op Ignite. Specifiek voor videomeetings doet het bedrijf hard zijn best om meer dynamiek naar gebruikers te brengen. Daarvoor bouwt Microsoft voort op de eerder geïntroduceerde ‘Together Mode’. Die liet eerder al toe om de deelnemers van een vergadering in een virtuele aula te plaatsen, wat de vergadering interessanter en overzichtelijker maakt dan een klassiek scherm gevuld met kadertjes.

Microsoft introduceert nu nieuwe scenario’s die tegemoetkomen aan meerdere types van vergaderingen. Denk daarbij aan andere auditoria, conferentiezalen maar ook een koffiehuis voor vergaderingen op kleinere schaal. Met de toevoeging van aangepaste lay-outs voor Dynamic View wil Microsoft presentators dan weer de mogelijkheid geven om vergaderingen een originelere manier in te delen. “Het is niet omdat het digitaal is, dat iedere vergadering er hetzelfde moet uitzien”, zegt Jared Spataro, CVP Modern Work & M365 voor Microsoft daarover.

Weermanmodus

De leukste nieuwigheid is echter wat we zelf ‘weermanmodus’ dopen. Die modus zet de technologie achter Together Mode in om een presentator voor zijn of haar slides te plaatsen. Dankzij de gebruikte AI-technologie kan dat zonder greenscreen. Die vernieuwing kan volgens ons het meeste meerwaarde brengen tijdens digitale events. Powerpointpresentaties zuigen al snel minder energie weg wanneer er iemand voor verschijnt om een gepassioneerde uitleg te geven.

Bijkomend kondigt Microsoft nog een Breakout Rooms-functie voor Teams aan. Die is vanaf volgende maand beschikbaar. De functionaliteit geeft organisatoren de mogelijkheid om vergaderingen op te splitsen in kleinere groepen. Dat is handig om kleinere discussies te faciliteren of te brainstoren. Een presentator kan eenvoudig tussen verschillende breakoutsessies navigeren en op het einde iedereen terug in de plenaire meeting roepen.

Vergaderingen kunnen trouwens groter zijn dan ooit. Tegen het einde van dit jaar hoopt Microsoft presentaties met tot 20.000 deelnemers te ondersteunen. Het spreekt voor zich dat dergelijke meetings niet interactief zijn. Deze enterprise-gerelateerde functie komt beschikbaar onder het Advanced Communications-abonnement.

Recap

Het verdient nog vermelding dat een recap-modus na een vergadering een opname, transcript en verzameling van gedeelde bestanden beschikbaar maakt in Teams. De recap komt ook via Outlook beschikbaar en opnames worden binnenkort als bestand aan SharePoint toegevoegd. Dat maakt het eenvoudiger om opnemes te delen met externe deelnemers. Enkele van deze functies berusten echter op AI en spraakherkenning. Dat wil zeggen dat ze wel uitrollen naar Engelstalige gebruikers, maar ons land nog voor onbepaalde tijd moet wachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home