Microsoft Teams Premium officieel: voor deze functies moet je bijbetalen

Microsoft Teams

De Premium-versie van Microsoft Teams is vanaf vandaag beschikbaar. Voor tien dollar per maand krijg je een flinke dosis AI.

Microsoft kondigt de algemene beschikbaarheid van Teams Premium aan, nadat een beperkt publiek er al sinds januari mee aan de slag kon. Teams Premium is een extra betalend abonnement bovenop wat in je Microsoft 365-abonnement inbegrepen zit. Microsoft hoopt met een palet aan AI-functies en gepersonaliseerde vergaderruimte bedrijven over de streep te trekken om dat extraatje neer te leggen.

Gekruid met AI

Het magische woord is artificiële intelligentie. Microsoft plukt de eerste vruchten van de hernieuwde samenwerking met OpenAI en voegt enkele functies toe aan Teams die mogelijk worden gemaakt door het taalmodel GPT 3.5, waarop ook ChatGPT gebaseerd is. Deze AI-functionaliteiten komen met Teams Premium naar het vergaderplatform.

Met de functie intelligent recap ontlast Microsoft Teams je van het nemen van notities tijdens een vergadering. Van zodra je iedereen hebt uitgezwaaid, krijg je onmiddellijk een samenvatting van wat allemaal gezegd is. De algoritmen zoeken daarbij naar de informatie die voor jou het belangrijkste is, en stelt ook een taakverdeling op zodat actiepunten in een vergadering niet bij loze woorden blijven.

microsoft teams premium intelligent recap
Laat Microsoft Teams notities voor je nemen. Bron: Microsoft

Wil je toch de volledige vergadering herbekijken, dan brengt Microsoft Teams markeringen aan om meer structuur in de opname te brengen. Naast een onderverdeling in verschillende ‘hoofdstukken’, toont Teams ook het moment dat je de vergadering hebt verlaten, en welke spreker wanneer aan het woord was.

AI moet verder ook voor betere live ondertiteling zorgen voor veertig talen. De tijdsmarkeringen in presentaties zijn onmiddellijk beschikbaar, samenvattingen vanaf het tweede kwartaal van 2023.

Persoonlijke toets

Bedrijven die trots zijn op hun merk, kunnen dat voortaan ook tijdens videovergaderingen uitdragen. Microsoft Teams Premium biedt de optie om gepersonaliseerde achtergronden maken. Met aangepaste meetingtemplates is het voor deelnemers duidelijker aan wat voor soort vergaderingen ze gaan deelnemen.

Het Premium-aanbod voegt ook wat toe op vlak van beveiliging, zoals end-to-end-encryptie, watermerken en de optie om in te stellen wie een vergadering mag opnemen. Tenslotte kunnen klanten nu ook virtuele afspraken bij je maken via Teams.

microsoft teams aangepaste achtergrond
Steek vergaderingen in een persoonlijk jasje. Bron: Microsoft

Achter een paywall

Met de lancering van Teams Premium zullen enkele functies ook van het standaardaanbod verhuizen naar het Premium-aanbod. Het gaat om deze zes functies:

  • Live vertaalde ondertitels
  • Tijdlijnmarkeringen in opnames van vergaderingen
  • Gepersonaliseerde Together Mode-achtergronden
  • SMS-meldingen van vergaderingen
  • Geplande wachtrijweergave
  • Organisatorische analytics in het admindashboard

Microsoft zal in de komende weken weer heel wat nieuwe functies toevoegen aan Teams. Het is nog niet geweten of daar functies tussenzitten die exclusief voor Premium-gebruikers zijn, al valt dit voortaan niet meer uit te sluiten.

10 dollar per maand

Een Premium-abonnement zal je organisatie tien dollar per maand kosten. Prijzen in euro zijn nog niet te vinden op de website van Microsoft, maar wellicht zal dit niet veel afwijken van tien euro per maand. Microsoft biedt de optie aan om Teams Premium dertig dagen gratis uit te testen en biedt het abonnement tot 1 juli aan voor zeven dollar per maand.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home