Microsoft rolt Teams Premium uit: meer AI, beveiliging en personalisatie

microsoft teams premium

Vanaf februari is Microsoft Teams Premium beschikbaar voor het brede publiek. In het betaalde abonnement zitten heel wat nieuwe functies, maar ook functies die tot nu nog gratis waren.

Zoals aangekondigd tijdens Ignite 2022, krijgt Microsoft Teams een Premium-versie. Dit is een betalende add-on bovenop de standaardversie die in Microsoft 365 inbegrepen zit. Microsoft stelt vanaf vandaag een testversie ter beschikking van een select aantal klanten. Voor de bredere beschikbaarheid mikt Microsoft op februari.

Waarom zou je nu nog extra willen betalen voor Microsoft Teams? De Premium add-on zal uiteraard heel wat nieuwe functionaliteiten bevatten die niet in de standaardversie zitten. De sleutelwoorden zijn AI, beveiliging en personalisatie. Voor een uitgebreide vergelijking tussen Teams en Teams Premium kan je op deze pagina terecht.

Van standaard naar Premium

De uitrol van Teams Premium zal ook een invloed hebben op wie niet wil betalen voor het abonnement. Microsoft bevestigt dat enkele functies die nu gewoon standaard inbegrepen zijn in Teams mee in het optionele abonnement worden gestoken. Het gaat om deze zes functies:

  • Live vertaalde ondertitels
  • Tijdlijnmarkeringen in opnames van vergaderingen
  • Gepersonaliseerde Together Mode-achtergronden
  • SMS-meldingen van vergaderingen
  • Geplande wachtrijweergave
  • Organisatorische analytics in het admindashboard

Dertig dagen na de brede uitrol van Teams Premium zal je die functies dus niet meer kunnen gebruiken, tenzij je daar extra voor betaalt. Microsoft Teams Premium rolt uit in februari, samen met een vernieuwd fly-out design en andere functies. Abonnementsprijzen zal Microsoft pas communiceren als de add-on uitrolt, maar volgens The Register zou dit maandelijks tien dollar per aangesloten gebruiker bedragen.

lees ook

Microsoft brengt flyout-design naar Teams-gebruikers

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home