Bezet? Microsoft Teams krijgt meer opties om inkomende oproepen te beheren

microsoft teams

Probeert iemand je te bellen terwijl je al in een vergadering zit? Vanaf februari kan je tijdens een Microsoft Teams-oproep andere oproepen eenvoudiger afwijzen of doorschakelen.

Microsoft Teams voegt een veelgevraagde functie toe aan het videovergaderplatform: de optie om inkomende oproepen te beheren terwijl je in een call zit. Niets vervelender dan tijdens een vergadering gestoord worden omdat iemand anders je probeert te bellen. Je krijgt niet alleen een notificatie, maar ook een beltoon te horen die je onvermijdelijk even uit concentratie brengt.

Daar kan je binnenkort een mouw aan aanpassen. Microsoft Teams voegt nieuwe beheeropties voor inkomende oproepen als je in een vergadering zit. Je kan opteren om inkomende oproepen door te laten komen, door te sturen of aan de beller te laten weten dat je even bezet bent. Deze opties zullen te vinden zijn tussen de oproepinstellingen.

Grotere veranderingen voor Microsoft Teams

Qua lancering mikt Microsoft op februari, dezelfde maand als waarin het videovergaderplatform ook een nieuw fly-out design krijgt en communities zal toevoegen. Microsoft Teams staat dus voor grote veranderingen dit jaar.

lees ook

Microsoft brengt flyout-design naar Teams-gebruikers

Ook in de maand december vonden heel wat nieuwe functies hun weg naar Microsoft Teams. Het videovergaderplatform blijft vernieuwen om ook relevant te blijven wanneer werken vanop kantoor weer opnieuw de norm zou worden. Voor het gemak lijst ZDnet ze in dit artikel even op.

Zo kan je vanaf nu bijvoorbeeld chats verwijderen of een collega toevoegen aan een gesprek door te taggen met het @-symbool. Voor Microsoft Teams Rooms voor Android verbeterde de softwarereus de ondersteuning voor whiteboards en worden inkomende berichten weergeven in een chatbubbel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home