Microsoft Teams krijgt integratie met SAP

Microsoft Teams

Microsoft en SAP gaan Teams integreren in de toepassingen van SAP. Tegen het midden van dit jaar moet de samenwerking zijn vruchten afwerpen.

SAP krijgt een diepere integratie met Microsoft Teams. Microsoft en SAP vernauwen hun samenwerking en de integratie van de samenwerkingstool met de software van SAP is daar een kernonderdeel van. De twee bedrijven zullen integraties bouwen tussen Teams en SAP S/4HANA, SAP SuccesFactors en SAP Customer Experience. Tegen de zomer moet de nieuwe functionaliteit beschikbaar zijn voor klanten.

Microsoft verwacht dat de integratie een positieve impact zal hebben op innovatie en de productiviteit en het engagement van werknemers de hoogte in zal jagen. Welke vorm de integratie van Teams met SAP precies zal aannemen, verklapt de softwarespecialist nog niet.

Azure

Microsoft en SAP zullen verder bouwen aan de adoptie van SAP S/4HANA op de Azure-cloudinfrastructuur. Die ambitie delen de twee bedrijven al enkele jaren. De focus hierbij ligt op de eenvoudige migratie van on-premises SAP ERP-omgevingen naar S/4HANA in de cloud. Bijkomende investeringen moeten automatische migratietrajecten mogelijk maken.

“Digitale transformatie is nog nooit zo dringend geweest”, zegt Microsoft-CEO Satya Nadella daarover in een blog. “Door de kracht van Azure en Teams samen te brengen met de oplossingen van SAP, helpen we organisaties om zich sneller aan te passen en sneller te innoveren naar de toekomst.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home