Microsoft Teams komt naar je auto

microsoft teams android auto

In februari rolt de Microsoft Teams-app voor Android Auto. Daarmee zal je kunnen deelnemen aan vergaderingen en collega’s opbellen vanuit je wagen.

Microsoft bevestigt in de roadmap voor 365-applicaties dat Teams vanaf februari uitrolt naar Android Auto. De integratie werd inmiddels bijna een jaar geleden aangekondigd tijdens Google I/O in mei 2023, samen met de lancering van Zoom en Cisco Webex in Android Auto. Die laatste twee zijn sinds september al beschikbaar, Microsoft heeft zijn tijd dus gepakt.

Veel verdere informatie over hoe Teams zich zal presenteren op het wageninfotainmentsysteem is niet bekend. De details die Microsoft deelt, vertellen ons dat je via de kalenderweergave eenvoudig zal kunnen deelnemen aan geplande vergaderingen, contacten kan opbellen en een overzicht van je recente gesprekken ziet. Of je ook je chatgespreken zal kunnen zien, is nog niet bekend. In het kader van verkeersveiligheid is een beperkte versie van Teams die de chauffeur niet te veel afleidt, wellicht ook de beste optie.

Bellen vanuit je wagen

Google wil met Android Auto ook niet aanmoedigen om al rijdend videoconferenties te onderhouden. Je kan alleen audiogesprekken voeren en er is telkens een vereenvoudigde interface voor het infotainmentsysteem van de wagen. Bellen verloopt via een klassieke API  zoals bij gewone telefoongesprekken via de smartphone of communicatie-apps zoals WhatsApp. Entertainmentapplicaties zoals YouTube en spelletjes zijn enkel beschikbaar als de wagen geparkeerd is.

lees ook

Microsoft geeft Teams-kanalen een make-over

Android Auto is een platform waarmee je je Android-smartphone kan verbinden met en inhoud streamen naar het infotainmentsysteem van je wagen. Veel autofabrikanten gaan nog een stap verder en vervangen hun eigen software volledig door Google’s Android Automotive. Microsoft Teams is sinds 2021 al beschikbaar op iOS-tegenhanger Apple Carplay, dat hetzelfde doet voor de iPhone.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home