Microsoft Teams krijgt ondersteuning voor meerdere accounts

Eindelijk!

Microsoft Teams

Het heeft lang geduurd, maar Microsoft brengt eindelijk ondersteuning voor meerdere accounts naar de desktop-versie op Windows en Mac. De nieuwe functie zou vanaf december beschikbaar moeten zijn. De iOS- en Android-app van Microsoft Teams ondersteunen de functie al langer.

De smeekbede voor ondersteuning van meerdere accounts in Teams is de op één na populairste aanvraag op het Microsoft Teams UserVoice forum. De initiële vraag werd in januari 2017 al gesteld. Microsoft gaat nu eindelijk in op de populaire vraag en lanceert de functie volgende maand.

Het is opvallend dat de desktopversie in dit geval achterloopt op de mobiele versie (iOS en Android). Daar kan je al sinds deze zomer met meerdere accounts inloggen en meldingen ontvangen over alle accounts.

Welke implementatie

Op de Microsoft roadmap staat dat de desktopversie van Microsoft Teams de optie krijgt om een persoonlijke account toe te voegen naast een werk/school-account. Je kan tussen beide accounts en diverse organisaties wisselen via het instellingenmenu.

Dat laatste baart ons wat zorgen. De mobiele versie houdt alle accounts actief op de achtergrond en stuurt een melding van zodra er activiteit is, ongeacht met welk account je op dat ogenblik actief bent. In de desktopversie wordt er specifiek vermeld dat je via het instellingenmenu moet wisselen. We vermoeden dat meldingen over verschillende accounts niet door zullen komen tot je dat specifiek account activeert door te wisselen.

Veel onzekerheid

Wie vandaag met één account voor diverse bedrijven werkt door middel van een gast-account, kan al dynamisch wisselen in Teams via een dropdownmenu naast je profielfoto (of initialen) rechts bovenaan. Enig nadeel is dat je geen meldingen ontvangt van nieuwe berichten tot je manueel wisselt tussen beide. Enkel wanneer je ergens wordt getagd of in een groep iets wordt gepost, krijg je een bolletje te zien met een nummer naast het dropdownmenu om aan te geven dat er iets is gebeurd. Een aparte melding krijg je niet, laat staan de inhoud van die melding.

lees ook

Microsoft Teams: zo voeg je een eigen achtergrond toe tijdens een videocall

We hopen dat Microsoft de ondersteuning voor meerdere accounts aanpakt zoals op de mobiele versie van Teams, en niet zoals het nu al doet met diverse gast-accounts bij bedrijven onder één hoofd-account. De initiële omschrijving op de roadmap stelt ons niet gerust. Nog een maand wachten, daarna weten we het zeker.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home