Microsoft Teams krijgt AI-functie om achtergrondgeluid te filteren

Microsoft Teams

Microsoft Teams kan vandaag al deels je achtergrondgeluid eruit filteren dankzij een slim algoritme. Binnenkort wordt die functie veel slimmer dankzij AI. De update wordt volgende maand automatisch geïnstalleerd en herken je door een nieuwe instellingsmogelijkheid.

Je huidige Microsoft Teams-client kan vandaag al een deel van het achtergrondgeluid filteren om het voor de tegenpartij aangenamer te maken. De functie werkt tot op een bepaald niveau, maar Google Meet en Nvidia hebben de lat hoger gelegd met hun eigen AI-oplossingen door (bijna) alle achtergrondgeluid te elimineren.

Microsoft volgt nu die trend met een eigen AI-functie die in realtime achtergrondgeluiden onderdrukt om je eigen stem helder te presenteren. De functie wordt automatisch toegepast van zodra de update binnen rolt.

Automatische update

Op de Microsoft Teams roadmap verduidelijkt de fabrikant hoe de nieuwe functie werkt. De AI-geluidsonderdrukking analyseert individuele geluidsbronnen en gebruikt een speciaal getraind neuraal netwerk om het geluid eruit te filteren, zodat enkel je eigen stem doorkomt.

Microsoft benadrukt dat Teams vandaag al een soortgelijke functie aan boord heeft, maar dat de nieuwe AI-functionaliteit meer controle geeft over hoe sterk je het achtergrondgeluid wil filteren. Er verschijnt na de update een nieuwe ‘Hoog’-gradatie om nog meer achtergrondgeluid te filteren.

Alle Microsoft Teams-gebruikers mogen de functie volgende maand verwachten via een automatische update.

Tip: Microsoft Teams wordt zen met meditatie- en pendelmodus

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home