Nieuwe Microsoft Outlook-app ondersteunt nu ook persoonlijke accounts

microsoft outlook

Je kan binnenkort ook je persoonlijke mailadressen toevoegen aan de vernieuwde Microsoft Outlook-mailserver. Microsoft start met de bredere uitrol van deze functie.

De mogelijkheid om persoonlijke mailadressen vanuit andere mailclients zoals Gmail toe te voegen aan je Microsoft Outlook-mailbox zal weer worden toegevoegd aan de vernieuwde versie van de mailclient voor Windows. Na een geslaagde testperiode bij een select publiek, heeft Microsoft de bredere uitrol van de functie bevestigd aan Windows Latest. Dat proces zal wel enkele weken in beslag nemen, dus mogelijk kan je er nog niet onmiddellijk mee aan de slag.

Een extra account toevoegen aan Microsoft Outlook verloopt als volgt. Je klikt op Bestand om je accountgegevens te bekijken. Als je vervolgens klikt op het pijltje naast je actieve mailadres, krijg je de optie om een extra account toe te voegen. Wil je een Gmail-account koppelen aan Outlook, dan zal je ook bij Gmail moeten inloggen en Outlook toestemming moeten geven om je mailbox te importeren.

Een Outlook voor allen

Het is een jaar van grote veranderingen voor de mailclient Microsoft Outlook. Microsoft lanceerde in mei een gloednieuwe desktopapp voor Windows 10 en Windows 11. Onder het motto ‘One Outlook’ werd deze nieuwe versie niet langer als een op zichzelfstaande applicatie ontwikkeld, maar als een ‘progressieve webapplicatie’ bovenop de webversie van de mailclient. Dat zorgt niet enkel voor een uniformere interface en gebruikservaring tussen de desktop- en webapp, het maakt de desktopapp ook lichter verteerbaar voor minder krachtige apparaten.

De vernieuwde Microsoft Outlook is tot heden enkel nog maar beschikbaar voor betalende Microsoft 365-klanten. Met dus enkele een gratis, persoonlijk mailadres kan je de nieuwe versie dus nog niet ontdekken. Daar komt wel snel verandering in, want Microsoft wil de nieuwe Outlook dit jaar nog voor het brede publiek lanceren. Begin augustus volgde ook nog de lancering van een Lite-app voor Android-toestellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home