Microsoft werkt aan mysterieuze Outlook Lite voor Android

outlook app

Microsoft gaat een light-versie maken van zijn Outlook-applicatie voor Android. Die moet beter draaien op instaptoestellen.$

Androidtoepassingen worden alsmaar uitgebreider, wat nefast kan zijn voor de prestaties op minder krachtige toestellen of in een uitdagende netwerkcontext. Om daaraan tegemoet te komen, werkt Microsoft aan Outlook Lite. Die light-versie van de app moet de belangrijkste voordelen van Outlook aan boord hebben. Wat die precies zijn, is onduidelijk. Outlook Lite staat op de roadmap van Microsoft, maar veel duiding over de ambitie van de Android-applicatie geeft het bedrijf niet.

Onduidelijke plannen

De precieze doelstelling is onduidelijk, zeker omdat Outlook zelf eigenlijk geen notoir zware applicatie is. De toepassing biedt mail-functionaliteit en toegang tot je agenda maar dat is het. Momenteel heeft Outlook geen minimale systeemvereisten voor Android. Bovendien zijn Android-telefoons vandaag doorgaans krachtig genoeg.

Vermoedelijk ligt de nadruk dan ook op de netwerkcontext. Het zou ook kunnen dat Microsoft de professionele versie van Outlook wil afsplitsen en een app wil bieden die enkel consumer-functionaliteit biedt. We contacteerden Microsoft voor meer duiding en zullen dit artikel updaten indien we extra relevante informatie ontvangen. De applicatie zou in principe nog deze maand moeten verschijnen. Of dat dan wereldwijd zal zijn, is eveneens een vraagteken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home