Microsoft Lists nu beschikbaar op Teams, SharePoint en Outlook

Lijstjestijd

Microsoft Lists

Microsoft Lists bouwt verder op SharePoint Lists en breidt de functie uit naar Teams en Outlook. Er is ook een aparte mobiele app en webapp beschikbaar. De tool bevat handige sjablonen voor snelle lijsten, configureerbare kleuropmaak en zelfs de mogelijkheid om waarschuwingen en processen te creëren.

Op Microsoft Build 2020 kondigde de fabrikant aan dat Microsoft Lists deze zomer beschikbaar zou zijn. Die deadline hebben ze niet gehaald, maar sinds september konden overheidsaccounts al met de nieuwe functie aan de slag. Vanaf vandaag is Microsoft Lists beschikbaar voor iedereen met een Microsoft 365-account.

Bedrijven kunnen Microsoft Lists gebruiken om problemen bij te houden, voorraad te beheren, agenda’s voor evenementen op te stellen, de status van projecten te rapporteren, FAQ’s te beheren en meer.

Flexibiliteit op elk platform

Lijstjes kunnen op drie manieren worden weergegeven: in een raster-, galerij- of kalenderweergave. Het raster is een klassieke weergave met rijen en kolommen, galerij wordt hoofdzakelijk gebruikt voor lijsten met afbeeldingen en kalender is geschikt voor lijsten waar data aan vasthangen.

Microsoft voegt ook een regelsysteem toe op basis van het if-this-then-that-principe. Zo kan je meldingen of herinneringen instellen en zelfs lijsten programmeren om waarden te updaten op basis van veranderingen. Tot slot wordt Lists ook nog geïntegreerd met Power Platform, inclusief custom lijstformulieren met Power Apps en workflows met Power Automate.

lees ook

Zo eenvoudig als PowerPoint: hoe Microsoft iedereen ontwikkelaar wil maken

Wie Microsoft Lists wil gebruiken in Microsoft Teams, moet de app apart toevoegen. Van daaruit kan je nieuwe lijsten aanmaken, bestaande teamlijsten importeren als nieuwe tabbladen en alle standaard lijstfuncties zoals ze aanwezig zijn in SharePoint web. Teams ondersteunt ook specifieke gesprekken over een lijstitem en alle gebruikersacties op de lijst worden geauditeerd en zijn beschikbaar in de security en compliance-tool.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home