Microsoft Lists is een lijstjes-app voor Teams, SharePoint en Outlook

Microsoft Lists

Microsoft werkt aan een nieuwe lijstjes-app voor bedrijven die gebruik maken van Microsoft 365. Microsoft Lists komt er deze zomer aan en integreert in Teams, SharePoint en Outlook.

De toepassing bouwt voort op SharePoint Lists, dat al jarenlang gebruikt wordt om informatie in SharePoint te organiseren en zaken op te volgen. Microsoft Lists trekt het concept breder en integreert ook in Teams en Outlook. Daarnaast is er ook een aparte app voor het web en mobiel.

Bedrijven kunnen Microsoft Lists gebruiken om problemen bij te houden, voorraad te beheren, agenda’s voor evenementen op te stellen, de status van projecten te rapporteren, FAQ’s te beheren en meer. De app bevat sjablonen voor snelle lijsten, configureerbare kleuropmaak en zelfs de mogelijkheid om waarschuwingen en processen te creëren.

Lijstjes kunnen op drie manieren worden weergegeven: in een raster-, galerij- of kalenderweergave. Het raster is een klassieke weergave met rijen en kolommen, galerij wordt hoofdzakelijk gebruikt voor lijsten met afbeeldingen en kalender is geschikt voor lijsten waar data aan vasthangen.

Microsoft voegt ook een regelsysteem toe op basis van het if-this-then-that-principe. Zo kan je meldingen of herinneringen instellen en zelfs lijsten programmeren om waarden te updaten op basis van veranderingen. Tot slot wordt Lists ook nog geïntegreerd met Power Platform, inclusief custom lijstformulieren met Power Apps en workflows met Power Automate.

Microsoft Lists moet vanaf de zomer beschikbaar zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home