Microsoft implementeert gebarentaalmodus in Teams

Sign Language view

Doven en slechthorenden kunnen via maximaal twee centrale vensters meetings gemakkelijker volgen. De toepassing rolt binnen enkele weken uit naar het grote publiek.

Microsoft voegt een nieuwe functie, Sign Language View, toe in de Teams. De toepassing is voorlopig enkel in preview uitgerold en moet het voor doven en slechthorende gemakkelijker maken om Teams-meetings bij te wonen. Microsoft kondigde de nieuwe functie aan in een blogbericht. De Teams-ontwikkelaars maakten de gebarentaalmodus op basis van feedback, aangeleverd door de doelgroep.

Twee centrale vensters

De gebarentaalmodus is beschikbaar voor Windows, Mac en web en ondersteunt signers, doven en slechthorenden. De toepassing geeft prioriteit aan maximaal twee vensters voor vertalers. Die vensters staan op een vaste plaats, wat het gebruiksgemak voor de slechthorenden zal vergroten. Wanneer Sign Language View is geactiveerd, zullen de video’s die zijn ingesteld als prioritair, steeds in de gepaste grootte en beeldkwaliteit verschijnen.

De gebruiker kan de nieuwe toepassing als standaard instellen. De functie kan ook worden ingesteld tijdens een meeting. Tijdens een call blijven de prioritaire vensters centraal zolang hun beeld aanstaat. Sign Language View is een persoonlijke instelling waardoor het geen impact heeft op de instellingen van andere gebruikers.

Gedeelde content

Wanneer een deelnemer bepaalde content wil delen met de rest van de groep, dan zal de plaats van de vertaler wel veranderen. De kwaliteit van de video wijzigt niet en het beeld zal groter zijn dan de vensters met andere deelnemers. Wanneer de vertaler iemand is van buiten de organisatie, dan kan die nog altijd worden aangesteld als prioritair tijdens de meeting. Iemand aanstellen als vertaler, en dus prioriteit geven, kan door in instellingen te klikken op de deelnemerslijst.

Voorlopig zijn zowel de gebarentaalweergave als de toegankelijkheidsinstellingen alleen beschikbaar in publieke preview. Microsoft gaf wel aan dat de functie naar alle desktop- en webgebruikers zal uitrollen in de komende weken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home