Chatgesprekken binnenkort te verwijderen uit Teams

Microsoft Teams

Microsoft Teams geeft gebruikers binnenkort de mogelijkheid om chatgesprekken te verwijderen. De geschiedenis verdwijnt niet, maar als gebruiker zal je de chat niet meer in je profiel zien.

Op de Microsoft 365 Roadmap is de functie gespot om chatgesprekken te verwijderen. Het gaat om alle types chats, 1-op-1-chats, groepsgesprekken en de chat die na een Teams-meeting opent. De functie rolt uit naar zowel de desktop- als de mobiele-applicatie.

Chat blijft bestaan

Als je beslist een chat te verwijderen, verdwijnt deze alleen uit je eigen profiel. De chat blijft toegankelijk voor deelnemers en de chatgeschiedenis blijft dus bestaande.

Om een chat uit je eigen lijst te gooien, klik ja naast het gesprek op de drie bolletjes. Tussen de lijst die zich dan openvouwt, zal de functie ‘Verwijder chat’ zijn intrede maken. Vanaf midden december zal de functie voor iedereen beschikbaar zijn. Zie je de optie niet? Dan zal je administrator de mogelijkheid met grote waarschijnlijkheid hebben uitgeschakeld.  

Kleine, nieuwe functies verschijnen regelmatig in de chatapplicatie. Wat er vorige maand verscheen, vind je terug in dit overzicht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home