Microsoft gaat Teams-opnames automatisch verwijderen, tenzij je dat niet wil

microsoft teams

Opnames van videovergaderingen in Teams zullen binnenkort na 60 dagen automatisch verdwijnen, tenzij organisaties expliciet voor andere instellingen kiezen.

Microsoft stelt vast dat 99 procent van de opnames van Teams-videomeetings 60 dagen nadat ze zijn aangemaakt, niet meer wordt bekeken. Een uur aan opname neemt nochtans 400 MB aan opslag in. Een uitgebreid archief van opnames kan cloudopslag zo snel vol doen lopen, terwijl de data suggereren dat de meeste organisaties na twee maanden niets meer met de beelden kunnen doen. Microsoft wil dat probleem nu oplossen.

Voortaan worden opnames van Teams-vergadaaeringen na 60 dagen automatisch verwijderd. Microsoft rolt de functie aan op vraag van klanten. Alle nieuwe Teams Meeting Recordings verdwijnen zo na verloop van tijd vanzelf naar de prullenmand. De kleine update moet het leven van administrators een stuk eenvoudiger maken. De instelling wordt de nieuwe standaard.

Compliancy en aanpasbaarheid

Compliancy-instellingen zijn belangrijker dan de automatische verwijderfunctie. Moeten video’s langer worden bewaard, dan zullen ze dus niet vanzelf verdwijnen. Verder kunnen administrators de nieuwe instelling aanpassen en desnoods uitschakelen. Voor het overgrote merendeel van de gebruikers verwacht Microsoft dat de update een meerwaarde zal bieden.

De functie werkt enkel met Teams-opnames gemaakt via de Teams-service in OneDrive of SharePoint. Op andere bestanden is de automatische verwijdering niet van toepassing.

Microsoft blijft druk in de weer met de uitbreiding van Teams. Zo rolde Redmond pas nog end-to-end versleuteling uit, en kreeg Teams Rooms een update die het gebruiksgemak moet verhogen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home