Microsoft wil mogelijk chatplatform Discord overnemen voor 10 miljard dollar

discord

Chatplatform Discord bekijkt een potentiële beursgang maar sluit een overname niet uit. Microsoft heeft zich volgens een rapport gemeld aan de onderhandelingstafel.  

Discord is een chatplatform dat sterk is gegroeid dankzij de gaming wereld en vandaag goed is voor 140 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. De focus ligt nog steeds op gamers vandaag, maar steeds meer consumenten en (kleine) bedrijven omarmen Discord door zijn lichtgewicht chatplatform dat performant presteert en aan heel wat eisen voeldoet.

Het is daarom niet onlogisch dat Microsoft in gesprek is met Discord rond een potentiële overname volgens Bloomberg. Het zou in eerste instantie de Xbox-divisie een flinke boost kunnen geven omdat dat platform vandaag nog geen volwassen chatoplossing in huis heeft.

Naast Xbox kan de softwaregigant ook de technologie van Discord potentieel integreren in Microsoft Teams. Wie Discord kent, ziet de gelijkenissen met Slack met onder andere dezelfde vlotheid in werking en interactie.

Bloomberg benadrukt dat Microsoft rond de tafel zit, maar het is niet de enige partij. Epic Games en Amazon hebben ook interesse. Een deal lijkt nog niet voor morgen te zijn, aangezien volgens interne bronnen voor Discord een beursgang de voorkeur geniet boven een overname.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home