Microsoft brengt Teams naar Windows Store

Microsoft Teams Windows Store

Microsoft gaat zijn Teams binnenkort aanbieden via de Windows Store in Windows 10 en Windows 11. De app moet vanaf mei beschikbaar zijn.

Vijf jaar na de lancering van Microsoft Teams herinnert Microsoft zich dat het een appwinkel heeft. Net als ontwikkelaars overal ter lande heeft Microsoft die winkel tot nu toe genegeerd voor de communicatietoepassing. Daar komt in mei verandering in. Vanaf dan zal je de Teams-toepassing in de Windows Store op Windows 10 en Windows 11 terugvinden. Een officiële aankondiging moet nog volgen, maar Microsoft kondigt de vernieuwing wel publiek aan in zijn roadmap.

Verwarring troef

Het is opvallend dat het zo lang heeft geduurd om Teams naar de Store te brengen. De app is immers al sinds het begin af aan als losse applicatie beschikbaar. Met de lancering van Windows 11 integreerde Microsoft Teams zelfs in het besturingssysteem. Die wordt wel via de Store geüpdatet, maar is niet de echte volledige versie van Teams. Voor zakelijk gebruik heb je een andere applicatie nodig.

De versie van Teams die je in de Windows Store zal terugvinden, is daardoor afhankelijk van je Windows-versie. Windows 10-gebruikers krijgen toegang tot een app die werk, school en consumenten-accounts ondersteunt. De versie in de Store voor Windows 11 ondersteunt geen consumenten-accounts, omdat de voorgeïnstalleerde Teams-toepassing dat al doet. Waarom Microsoft verwarring zaait met twee bijna, maar niet helemaal identieke versies van Teams op Windows 11, is onduidelijk.

Contradicties

De saga legt een gebrek aan strategie binnen Microsoft bloot. Redmond wil Teams alomtegenwoordig maken, maar weet niet goed hoe. Een voorgeïnstalleerde consumentenversie waar niemand om gevraagd heeft bestaat zo naast de klassieke versie van Teams, terwijl de Store compleet vergeten werd. Microsoft probeert nochtans al jaren om zijn appwinkel relevant te maken. Dergelijke verbijsterende contradicties zijn niet nieuw. Zo ondersteunt Microsoft in theorie Windows op ARM, wil het die architectuur ook naar de voorgrond duwen met eigen toestellen, maar vergeet het om zijn eigen software snel compatibel te maken.

Update 18/05/2022: Microsoft Teams is vanaf nu officieel beschikbaar in de Windows Store. Je kan op Windows 10 of Windows 11 voortaan de software rechtstreeks downloaden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home