Meta Workplace wil dit jaar nog WhatsApp integreren

Meta Workplace

Wie vandaag op de werkvloer Workplace gebruikt van Meta (vroeger Facebook), kan later dit jaar ook WhatsApp gebruiken.

Workplace is de professionele variant van het sociale mediaplatform Facebook en heeft vandaag 7 miljoen gebruikers. De belangrijkste gebruikers vandaag zijn vooral multinationals met een mix van eerstelijnswerknemers en bureauwerknemers om handig tussen beide te communiceren, aldus Meta (moederbedrijf van Facebook).

Binnenkort wordt die communicatie verder vereenvoudigd. Workplace werkt aan een integratie van WhatsApp (ook Meta) zodat werknemers over zowel Workplace als WhatsApp berichten kunnen posten en data kunnen delen.

Chatberichten zijn een prioriteit wanneer de functie lanceert, maar Meta werkt ook aan andere functionaliteiten waaronder het wisselen van shifts om het planningsysteem bij de managers up-to-date te houden.

Geen exacte tijdlijn beschikbaar

Ujjwall Singh, verantwoordelijk van Workplace, deelt aan TechCrunch voorlopig geen exacte lanceringsdatum. “We werken nog intensief aan de laatste details over hoe WhatsApp zal werken binnen Workplace.” Het is volgens hem belangrijk om rekening te houden dat het nog steeds in de kern een consumentenapp is. “We willen de integratie op een veilige manier lanceren voor bedrijven.”

Meta heeft met Workplace al langer de ambitie om overal binnen organisaties te geraken, maar die groei verloopt gestaag. Initieel werd het platform gelanceerd als een antwoord op chatclient Slack. Doorheen de jaren evolueerde die visie naar een platform om nauwer samen te werken. Zo bevat het onder andere een integratie met Microsoft Teams voor videocalls en focust het sterk op de interactie tussen werknemers met en zonder bureaus in een pc-smartphonetandem.  

lees ook

Facebook wordt Meta: zelfde monopolist, nieuwe naam, huiveringwekkend toondoof

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home