Microsoft Teams lanceert Shuffle-functie in groepssessies

Microsoft Teams

Wanneer je deelnemers in verschillende virtuele ruimtes stopt, kan je die nu ad random toewijzen in Microsoft Teams.

Sinds Microsoft Teams de functie Breakout Rooms introduceerde in 2020, kan je als organisator handig deelnemers virtuele ruimtes toewijzen. De belangrijkste reden voor deze virtuele ruimtes is om betere discussies op gang te krijgen, in plaats van iedereen in één grote virtuele kamer te stoppen.

Vanaf deze week introduceert Microsoft een nieuwe functie binnen Breakout Rooms waarbij je Teams zelf laat beslissen wie in welke ruimte wordt gestopt. Wanneer je op Shuffle klikt als organisator, krijg je twee opties: Iedereen of Enkel niet toegewezen mensen. Die eerste spreekt voor zich: iedereen die in de vergadering zit, krijgt een random plaats toegewezen. Heb je al een paar mensen een plaats gegeven, bijvoorbeeld enkele moderatoren, dan kan je met de tweede optie de rest automatisch verdelen.

lees ook

Microsoft haalt Teams uit Office om antitrust-problemen te mijden

Op dit ogenblik is de functie enkel beschikbaar in de Microsoft Teams public preview voor Windows en macOS. Enkel admins of de meeting-organisator kan de zitjes verdelen binnen een breakoutsessie. Enkel zij moeten de testversie van Teams draaien om de functie vandaag al te gebruiken. De rest van de deelnemers hoeft dat niet.

Het is voorlopig onduidelijk wanneer de functie beschikbaar wordt gesteld voor alle Teams-gebruikers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home