Microsoft brengt flyout-design naar Teams-gebruikers

Het nieuwe flyout-design in Teams moet het gebruik van Teams-app verhogen. Op de desktop-versie van het communicatieplatform moet de nieuwe lay-out in februari beschikbaar komen.

Microsoft brengt een nieuwe lay-out naar Teams. Het gaat om het flyout-design dat in februari beschikbaar moet komen voor alle gebruikers.

Apps promoten

De komst van de nieuwe lay-out wordt volgens traditionele weg eerst in de Microsoft 365 Roadmap gedeeld. Daar staat een beperkte uitleg over wat de nieuwigheid inhoudt: “Verbeterde visuele lay-out helpt je de apps die je bezit snel te starten en nieuwe te ontdekken om je te helpen bij het voltooien van je dagelijkse taken in Teams.” Hoe deze omschrijving er in de praktijk uit zal zien, is nog afwachten.

Een eerder aangekondigde aanpassing in het chatplatform moet het gebruik van de Whiteboard-app stimuleren. Daarvoor wordt een snelknop aan de home screen van de mobiele applicatie van Teams toegevoegd. Van daaruit kunnen gebruikers meteen doorklikken naar de app.

Verder zal het communicatieplatform een bredere toepassing krijgen door de toevoeging van communities. Daarin plannen en beheren gebruikers evenementen en richten ze groepen op met een bepaald doel.

lees ook

Microsoft brengt communities naar Teams

Ken je collega’s nog niet zo goed en leer je ze liever online kennen, dan kan je ervoor kiezen om samen een gezelschapsspelletje te spelen. Het platform krijgt de spelletjes Solitaire, Minesweeper, Wordament en IceBreakers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home