Microsoft wil productiviteit verhogen met spelletjes in Teams

Microsoft lanceert de app ‘Games for Work’ in Teams. De spelletjes moeten het ijs tussen werknemers breken en betere samenwerkingen op gang brengen.

De volgende meeting op Teams kun je openen met een potje Solitaire, Minesweeper, Wordament of IceBreakers. Microsoft brengt de spelletjes namelijk via de app ‘Games for Work’ naar zijn communicatieplatform. De interne test bleek dus een succes te zijn. Alle spelletjes zijn interactief. Vanaf twee spelers is het mogelijk een spel op te starten, het maximaal aantal spelers ligt op 250.

lees ook

Chatgesprekken binnenkort te verwijderen uit Teams

IceBreakers moet gesprekken op gang brengen door collega’s een vraag voor te schotelen waarbij zij uit twee antwoordopties mogen kiezen. In Minesweeper moeten teams samenwerken om objectieven snel te behalen. Wordament is competitiever en laat je creatief zijn met woorden. Solitaire tot slot is volgens de aankondiging het favoriete spel. Het spel heeft een uitdagings-modus waarin twee collega’s het tegen elkaar kunnen opnemen terwijl de anderen aanwezigen de rol van toeschouwer op zich nemen.

Bron: Microsoft

Goedkope teambuilding

Microsoft liet zijn ontwikkelaars van Microsoft Casual Games de vier spellen ontwerpen, omdat het ervan overtuigd is dat dergelijke spelletjes samenwerkingen ten goede komt. Collega’s die elkaar amper kennen en voor een opdracht moeten samenwerken, hebben in het begin vaak nog een rem staan op hun doen en laten. Teambuildings zijn nuttig om het ijs te breken.

Volgens Microsoft heeft Teams nu iets beters te bieden dan een teambuilding. Het bedrijf citeert een studie van Brigham Young University die uitwees dat bij een groep die korte spelletjes speelden op het werk de productiviteit twintig procent hoger lag dan bij de collega’s die een teambuildings-activiteit deden.

De app zal beschikbaar komen in Microsoft Teams Enterprise en Education.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home