Facebook werft binnenkort 10.000 Europeanen aan voor de creatie van het metaverse

Facebook Europa

Sinds Facebook een VR-kantoor succesvol heeft gecreëerd, lijkt het hek van de dam voor het tot stand brengen van een digitale ruimte. Het socialemediaplatform maakt nu namelijk bekend dat ze binnen Europa 10.000 jobs zullen creëren voor de ontwikkeling van het metaverse.  

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, zet zich volledig in voor het creëren van een metaverse. Het bedrijf zal 10.000 kandidaten zoeken in Europa, om verschillende nieuwe posities in te vullen. De werknemers worden allemaal aangeworven om het metaverse te creëren.   

Interesse in de EU

Leidinggevenden van Facebook geven in een blogpost aan dat ze vertrouwen hebben in de Europese techsector. Daarnaast zetten zij zich in voor een eenheid in de digitale markt en de stabiliteit van de internationale gegevensstromen.

“We kijken al uit naar een samenwerking met de overheden in de EU om de juiste mensen en markten te vinden om dit project van de grond te krijgen”, staat er verder te lezen.

Momenteel is het al zeker dat Facebook mensen zal aanwerven in Ierland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Polen. Onze buurlanden zijn dus allemaal opgenomen in de lijst, maar in België lijkt Facebook momenteel nog geen interesse te tonen.

Investeren in het metaverse

Het metaverse verwijst naar een virtueel gedeelde ruimte. In die ruimte kunnen Facebook-gebruikers afspreken met vrienden of online vergaderen. Dat laatste heeft Facebook al mogelijk gemaakt met Facebook Horizon Workrooms. Facebook-gebruikers met een Oculus VR-bril in hun bezit, kunnen die online vergaderruimte al uittesten.

Facebook kondigde eerder ook al aan 50 miljoen dollar vrij te maken om de komende twee jaar te investeren in de creatie van een virtueel gedeelde ruimte. Met dat geld betaalt het socialemediaplatform niet de nieuwe Europese werknemers, maar het bedrijf investeert dat geld in extern onderzoek.  

De geplande investeringen en ontwikkelingen passen allemaal in de strategie van Facebook, het bedrijf is namelijk van plan het volgende computerplatform en het metaverse te bezitten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home