Onderteken vanaf nu documenten tijdens een Teams-meeting

Microsoft Teams hybride meeting

Microsoft heeft een proof of concept ontwikkeld waarbij deelnemers aan een Teams-meeting online documenten kunnen ondertekenen.

De vraag naar de functie was volgens Microsoft bijzonder groot. Sinds de coronapandemie voerden veel bedrijven afstandswerk in. Dat leidde tot een groter gebruik van communicatieplatformen zoals Teams. De app kreeg al vaker updates om ervoor te zorgen dat bedrijven hun communicatie zo vlot mogelijk konden laten verlopen. Er was echter nog geen mogelijkheid om, in realtime tijdens Teams-meetings, documenten te ondertekenen.

Op algemeen verzoek

De nieuwe toepassing, aangekondigd in een blogpost, komt er volgens Microsoft op algemeen verzoek. “Teams Store heeft meerdere integraties met aanbieders van digitale ondertekening. Het implementeren van die oplossing zodat gebruikers documenten kunnen ondertekenen tijdens een meeting, was dan ook een algemene vraag”, staat te lezen in het bericht.

De proof of concept is uitgewerkt door Teams Ecosystem Engineering en maakt het mogelijk om een document in een meeting te plaatsen. Afhankelijk van je rol binnen de meeting kan je dan het document ondertekenen of enkel bekijken. Om het proces vlot te laten verlopen, maakt Microsoft gebruik van Teams SSO (single sign-on).

lees ook

Opgelet: hackers gebruiken GIF’s in Microsoft Teams om je data te stelen

Nog niet algemeen uitgerold

Door de code te veranderen kunnen gebruikers kiezen welk soort handtekening onder een document moet worden gezet. Hetzelfde geldt voor het accepteren van wijzigingen in het bewuste document. Voorlopig kunnen alleen medewerkers binnen eenzelfde organisatie de toepassing gebruiken. Microsoft zal de functie ook uitrollen voor gasten en anonieme gebruikers. Ook op de mobiele en webtoepassing is het nog even wachten.

Wil je meer details over de toepassing, dan kan je terecht op de pagina van GitHub.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home