Cisco Webex verbetert inclusiviteit met onder andere automatische ondertiteling

Cisco Webex

Cisco Webex ondersteunt voortaan automatische ondertiteling en werkt nog aan andere inclusieve functies die binnenkort beschikbaar zijn.

Wie Cisco Webex gebruikt, kan al langer automatische ondertiteling inschakelen bij Engelse sprekers. Het communicatieplatform kan die tekst simultaan vertalen naar meer dan 100 talen. Vanaf vandaag breidt Webex de ondersteuning uit naar 13 nieuwe gesproken talen naast Engels.

Verder werkt het aan een functie genaamd Optimize die in februari wordt gelanceerd. Dit is een slimme audio-feature waarmee gebruikers hun stemgeluid kunnen verbeteren en achtergrondgeluid beperken. Volgens Cisco moet de functie het gevoel geven dat de spreker dichter tegen zijn microfoon zit, zonder dat het ook effectief nodig is.

Cisco Webex

Webex-klanten die het platform gebruiken voor grote digitale evenementen of webinars kunnen kunnen voortaan ook verbeterde vertolking. Vandaag kan je al simultaan, bi-directioneel of vertraagd vertolking toevoegen. Binnenkort krijgen hosts verfijndere controle zoals het opstarten van audiokanalen in 110 talen en tolken toekennen per kanaal. De update laat ook toe om tolken toe te voegen terwijl het event gestart is.

Deelnemers aan het virtuele event kunnen binnenkort het juiste kanaal kiezen en ook een balans selecteren tussen de originele opname en die van de tolk.

lees ook

Webex Connections geeft weer hoeveel tijd je met iedere individuele collega spendeert

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home