Cisco Webex automatiseert transcriptie van meetings

Cisco

Cisco brengt zijn spraakassistent voor bedrijven, Webex Assistant, naar de vergaderzaal. Via spraakopdrachten kunnen banale vergadertaken, zoals het maken van notities of transcripties, worden geautomatiseerd.

“We beschouwen spraak als de volgende valuta voor informatie”, zegt Sri Srinivasan, senior vice president Team Collaboration bij Cisco. “We willen helpen om spraak in actie om te zetten.”

De Webex Assistant voor meetings komt voort uit de overname van Voicea in augustus vorig jaar. “Voicea-gebruikers hebben gemeld dat ze meer dan zes uur per week per gebruiker hebben bespaard met actievere en efficiëntere vergaderingen. We geloven dat Webex-gebruikers vergelijkbare resultaten zullen ervaren”, vertelt Srinivasan.

Bedoeling van de assistent is om alledaagse taken, zoals het maken van notities, transcripties en follow-ups, via spraakopdrachten te automatiseren. Transcriptie gebeurt in realtime en voorziet een Webex-meeting van closed captions. Sprekers worden gelabeld en taken kunnen onmiddellijk worden toegevewezen. De transcripten kunnen achteraf worden doorzocht, bewerkt en gedeeld.

Privacy

Cisco benadrukt dat alle data in Webex end-to-end versleuteld wordt. Daarbij kan de klant de encryptiesleutels zelf in beheer nemen of die taak aan Cisco overlaten. Verder kunnen klanten ervoor kiezen om hun data uitsluitend op servers in Europa, dan wel in de Verenigde Staten te bewaren.

Lees ook: Cisco roeit tegen de stroom in met Webex als Teams- en Slack-concurrent. Cisco probeert Webex weer helemaal op de kaart te zetten, nadat het product de afgelopen jaren wat minder focus heeft gekregen. Waar kan het verschil maken tegenover Microsoft Teams en Slack?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home