Cisco stoomt WebEx klaar voor terugkeer naar kantoor

cisco webex

Cisco presenteert nieuwe functies voor zijn collaborationtool WebEx, die bedrijven en hun medewerkers moeten ondersteunen in de veilige terugkeer naar kantoor, na een periode van meer dan drie maanden massaal thuiswerk als gevolg van de coronapandemie.

Cisco lanceert de nieuwe mogelijkheden tijdens de Amerikaanse editie van Cisco Live, dat dit jaar door de omstandigheden virtueel doorgaat.

Covid-19 zorgde voor een ongeziene shift naar werken vanop afstand, waardoor het gebruik van samenwerkingstools zoals WebEx explodeerde. Nu medewerkers stilaan beginnen terug te keren naar kantoor, introduceert Cisco nieuwe functionaliteit om dat op een veilige manier te faciliteren, terwijl ook telewerken maximaal ondersteund blijft.

WebEx Control Hub

Zo lanceert het de nieuwe Cisco WebEx Control Hub waarmee IT-teams op een tranparante manier alle WebEx-connecties kunnen beheren, zowel van thuiswerkers als op kantoor. De Hub geeft onder meer inzicht in het gebruik van vergaderruimtes, zodat die efficiënter kunnen worden schoongemaakt en kantoren slimmer ingedeeld.

Vanuit de Hub kan ook de connectiviteit en beveiliging van Cisco Headsets, alsook het cloudtelefoniesysteem WebEx Calling, worden beheerd.

Monitoring

Met de netwerksoftware Cisco DNA Spaces for Return to Business, kunnen bedrijven de werkplek monitoren en bijvoorbeeld nagaan hoeveel medewerkers zich in een gebouw bevinden en de regels voor social distancing gerespecteerd worden.

Verder wijst Cisco erop dat zijn spraaktechnologie snel geïmplementeerd kan worden op zowat elk toestel in elke vergaderruimte. Dat moet ervoor zorgen dat mensen minder vaak schermen of knoppen moeten aanraken in gedeelde ruimtes.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home