Cisco rust eigen vergadertoestellen uit met Microsoft Teams

In navolging van een eerdere aankondiging voorziet Cisco zijn eigen samenwerkingshardware van compatibiliteit voor Microsoft Teams.

Cisco certifieert verschillende van zijn eigen toestellen voor het Microsoft Teams-platform. Dat is een straffe zet, die echter niet als een verrassing komt. In oktober 2022 kondigde Cisco al aan dat het Teams naar zijn eigen apparaten zou brengen. De samenwerking met Microsoft toont aan dat Cisco de realiteit onder ogen ziet: Teams is vandaag een relevanter platform dan WebEx. Door voor een stuk een knieval te maken, houdt Cisco zijn eigen hardware relevant en dwingt het klanten bovendien niet om te kiezen tussen WebEx en Teams.

Vlot wisselen

De nieuwe Cisco Devices for Microsoft Teams ondersteunen in eerste instantie Microsoft Teams Rooms. De toestellen in kwestie zijn bestaande exemplaren, die nu uitgebreid worden met de juiste certificering. Het gaat om onder andere volgende toestellen: de Cisco Board Pro 55 en 75, de Cisco Room Bar, de Cisco Room Kit Pro en Cisco Room Kit EQ, Cisco Room Navigator en Cisco Desk Pro, naast randapparatuur zoals de Cisco Desk Camera 4K, de Cisco Headset 320 and de Headset 720.

De Teams-functionaliteit is per direct in bèta beschikbaar, maar algemene beschikbaarheid zou snel volgen. Wisselen tussen Teams en WebEx zou volgens Cisco naadloos gebeuren, zonder dat je toestellen daarvoor moet heropstarten of herconfigureren. Het besturingssysteem dat het geheel aandrijft, blijft RoomOS van Cisco zelf. Ook beheer kan via de Cisco Control Hub blijven lopen.

In de marge kondigt Cisco ook nog de Table Microphone Pro aan. Die vergadermicrofoon moet verschillende deelnemers aan een enkele vergadering even helder opnemen, ongeacht het volume waarin ze praten of hun afstand tot de microfoon.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home