BlueJeans krijgt platform om online-evenement te organiseren zonder expertise

Verizon Business kondigt een nieuw productieplatform aan voor het opzetten van virtuele evenementen en livestreams. Het platform, BlueJeans Studio, moet iedereen de mogelijkheid geven om online video’s te maken die professioneel ogen. BlueJeans Studio is binnenkort gratis beschikbaar voor alle leden van BlueJeans Events.  

Fysiek mogen massa-evenementen sinds het begin van de pandemie slechts in beperkte mate doorgaan. Al vrij snel vonden organisatoren daardoor hun weg naar online platformen. Momenteel is een online-evenement zelfs niet langer weg te denken en kijken mensen al eens raar op als een grootschalige beurs toch fysiek doorgaat. Dat heeft de berg afzeggingen voor CES 2022 zeker aangetoond.  

Bij het publiek zitten online evenementen dus al goed ingebakken en daar speelt de organisatorische zijde van het verhaal goed op in. Dat laat BlueJeans in ieder geval toch zien. Het bedrijf kondigt het nieuwe productieplatform BlueJeans Studio aan. Op dat platform kunnen organisatoren eenvoudig livestreams opzetten van professionele kwaliteit.

Iedereen organisator

Het nieuwe platform moet iedereen de handvaten geven om professionele virtuele evenementen en livestreams te produceren. Daar dragen de mogelijkheid om eenvoudig meerdere presentatoren op het scherm toe te voegen, de lay-out aan te passen en aangepaste branding aan bij.

Verder is het mogelijk tijdens het evenement in interactie te gaan met het publiek door middel van chat, Q&A en polls. Er is ook de mogelijkheid om opmerkingen en reacties van het publiek op het scherm te weergeven.

Verizon Business is niet het enige bedrijf dat inzet op virtuele evenementen. Communicatieplatform Zoom heeft bijvoorbeeld al langer Zoom Events in zijn portfolio, waar steeds meer mogelijkheden aan worden toegevoegd. Alleen zorgt BlueJeans Studio ervoor dat organisatoren niet vasthangen aan één platform. Evenementen kunnen tegelijkertijd worden uitgezonden op verschillende socialemediaplatformen, YouTube, RTMP-bestemmingen en andere streamingsplatformen.

BlueJeans Studio wordt gelanceerd als een onderdeel van BlueJeans Events en zal binnenkort beschikbaar zijn zonder extra kosten bij een Events-abonnement.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home