Atlassian introduceert tool om alle bedrijfsprojecten op te volgen

Atlassian introduceert Atlas, een centraal punt waarin iedereen de voortgang van alle projecten kan opvolgen.

Atlas is een opvolger van bètaproject Team Central. In de tool noteren teams de voortgang van projecten waaraan zij werken. De notities moeten kort en krachtig zijn, aangezien een boodschap maar 280 karakters mag bevatten.

De tool dient niet alleen om de voortgang van je eigen project neer te schrijven, het biedt ook inzicht in de projecten waaraan je collega’s werken.

Naast een gedeeld profiel om updates over een gezamenlijk project te geven, krijg je ook een eigen kanaal. Daarin noteer je welke voortgang je zelf hebt gemaakt en aan welke punten je werkt. Dat profiel is opnieuw zichtbaar voor anderen.

Voortgang regelmatig noteren

Zodat de genoteerde voortgang bijblijft met de werkelijke voortgang, vraagt Atlas iedere week om een update te noteren. Doelstellingen moeten per maand herzien worden. Het is mogelijk deze standaardinstellingen aan te passen om meer of minder updates te ontvangen.

Atlassian koppelt de tool aan verschillende platformen, waardoor het eenvoudig toegankelijk is. Integratie is er momenteel met Jira, Trello, Slack en Microsoft Teams. Via deze kanalen is het mogelijk om specifieke projecten aan te duiden die je graag opvolgt. Iedere maandag mag je een update over het project verwachten.

Bron: Atlassian

Atlas is een gratis tool die al uit te testen valt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home