Apple wil met Siri mogelijk ChatGPT achterna met nieuw NLP-raamwerk

Apple Siri

In een bètaversie van macOS Ventura 13.3 staat informatie dat Siri een nieuw NLP-raamwerk krijgt om onze natuurlijke taal beter te begrijpen.

Sinds een paar maanden maakt OpenAI furore met ChatGPT, een slimme AI die op basis van natural language processing (NLP) een taal begrijpt en daarmee aan de slag gaat zoals een mens dat zou doen. Apple heeft met Siri een stemassistent in huis die functioneel zijn werk doet, maar vandaag niet op het niveau van de Google Assistant of Amazon Alexa presteert.

Mogelijk wil Apple Siri naar een hoger niveau tillen met de introductie van een ‘Siri Natural Language Generation’-raamwerk. Volgens 9to5Mac zit in de bèta van macOS Ventura 13.3 informatie over verbeteringen van Siri.

Volgens het bericht in de bèta gebruikt Apple vandaag enkel NLP om grappen te vertellen met Siri. Het bedrijf uit Cupertino experimenteert in de bèta hoe NLP kan gebruikt worden voor timers en andere toepassingen.

9to5Mac merkt op dat in de bèta van iPadOS en iOS ook nieuwe Siri-functies zitten als code, maar dat die voorlopig nog niet is geactiveerd. De kans is groot dat een verbeterde Siri op termijn naar alle platformen zal uitrollen.

Het is voorlopig onduidelijk dat Apple met de nieuwe update van Siri op termijn wil concurreren met OpenAI, Microsoft en Google.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home