WeTransfer-links vervallen voortaan pas na dertig dagen

wetransfer

Dankzij een nieuwe opslagfunctie blijven WeTransfer-links voortaan tot dertig dagen geldig. Voor gratis gebruikers ligt de limiet op zeven dagen.

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je krijgt een WeTransfer-link op mail maar je vergeet de bestanden te downloaden. Na een paar dagen besef je dat de link niet meer geldig en moet je met het schaamrood op de wangen vragen de link opnieuw te verzenden. WeTransfer gunt je voortaan meer tijd om bestanden in een link te downloaden.

In een post op X kondigt WeTransfer aan dat het de vervaltermijn voor links verhoogt. De communicatie van het bedrijf was nogal verwarrend, want de post doet uitschijnen dat links helemaal niet meer zou vervallen. Dat is dus voor alle duidelijkheid niet het geval, maar de vervaltermijn verhoogt wel tot maximaal dertig dagen.

Save for later

WeTransfer introduceert een nieuwe feature genaamd Save for Later, die naast de downloadknop zal verschijnen als je een link toegestuurd krijgt. Deze functie slaagt de downloadlink zoals een bladwijzer in je browser. Hiermee kan de vervaldatum van de link van enkele dagen naar dertig dagen worden uitgebreid. Je moet er natuurlijk nog altijd wel aan denken de bestanden te downloaden, want na dertig dagen zal de link verdwijnen.

De limiet van dertig dagen geldt overigens alleen voor betalende gebruikers. Maar ook gratis gebruikers krijgen een beetje meer tijd om WeTransfer-links te downloaden. TechCrunch probeerde de feature al eens uit met een gratis account en kon tot zeven dagen na de verzending de bestanden downloaden.

Het Nederlandse WeTransfer viel recent in de Italiaanse handen van Bending Spoons. Het platform om bestanden te verzenden, telt 80 miljoen actieve gebruikers, waarvan 600.000 betalende.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home