Voormalig Red Hat-baas Jim Whitehurst stapt op bij IBM

IBM

Na 14 korte maanden als president bij IBM, kondigt Big Blue het vertrek van Jim Whitehurst aan. Veel details over zijn ontslag en toekomstplannen zijn er niet, al blijft hij wel als senior adviseur van CEO Arvind Krishna aan de slag.

Whitehurst speelde een onmiskenbare rol in de miljardendeal tussen Red Hat en IBM in 2018 en zorgde ervoor dat de integratie tussen de twee bedrijven vlot verliep. Het vertrek komt voor velen die hem als opvolger van Krishna bestempelden, als een verrassing.

Het gat in het team is groot. Whitehurst kon met zijn kennis en geloofwaardigheid wel eens dé sleutelfiguur zijn in de focuswissel van IBM naar hybride cloud. Daarnaast was hij één van de best betaalde medewerkers van IBM, met een waarde van maar liefst 27,2 miljoen dollar. Een opvolger voor Whitehurst is vooralsnog niet bekend.

Zowel bij IBM als bij Red Hat was er de afgelopen jaren veel verloop. Ginni Rometty stapte op als CEO bij IBM en liet zich vervangen door Arvind Krishna. Op dat moment nam Paul Cormier het twaalfjarige roer van Whitehurst over bij Red Hat.

lees ook

IBM-CEO schudt management door elkaar, Red Hat krijgt nieuwe CEO

Krishna kondigde net nog de uittocht aan van Bridget van Kralingen, senior vice-president van IBM Global Markets. Zij zal vervangen worden door Rob Thomas, voormalig leider van IBM Asia Pacific.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home