VMWare haalt vCenter Converter weer vanonder het stof

vmware vcenter converter

VMWare lijkt vCenter Converter nog niet te hebben opgegeven. De tool werd in februari uit de roulatie gehaald, maar VMWare verrast vriend en vijand met een nieuwe bèta.

vCenter Converter leek nochtans dood en begraven. Sinds februari was de tool niet meer te vinden in het (nochtans zeer uitgebreide) productportfolio van VMWare. De leverancier liet toen zelf weten dat de software niet meer voldeed aan de veiligheidsvoorschriften die VMWare wil hanteren voor al zijn producten. De risico’s waren naar verluidt te groot geworden om de tool nog aan te bieden. De ondersteuning was in 2019 al stopgezet.

In één van de meest spectaculaire comebackverhalen van het jaar heeft VMWare een nieuwe bèta ontwikkeld van vCenter Converter. De eerste bèta focust zich vooral op het herstellen van de functies van de laatst gelanceerde versie 6.2, die alweer teruggaat naar 2018. Pas van zodra een stabiele versie is bekomen, zal VMWare stapsgewijs nieuwe functies introduceren.

Bèta gaat binnenkort live

Geïnteresseerde partijen kunnen zich binnenkort aanmelden om de bètaversie mee uit te testen. Testers kunnen dan feedback geven op de stabiliteit van het platform en hun verzoeken voor nieuwe functies die moeten toegevoegd worden bij VMWare indienen. Hoe je je kan aanmelden voor de bèta en informatie over de systeemvereisten voor vCenter Converter vind je terug op de persoonlijke blog van VMWare-ingenieur William Lam.

Met vCenter Converter kan je fysieke servers ‘klonen’ tot virtuele machines. De tool automatiseert het migratieproces zodat je meerdere servers simultaan kan overzetten zonder je businessprocessen te verstoren. We zijn benieuwd waar VMWare vCenter Converter zal inpassen in zijn vernieuwde productstructuur. Meer informatie over die herstructurering lees je hier.

lees ook

VMware schept (een beetje) duidelijkheid op Explore 2022

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home