Broadcom gooit na overname VMware kleine cloudserviceproviders een reddingsboei

vmware

Kleine cloudserviceproviders die niet uitgenodigd werden tot het nieuwe Broadcoms partner programma, krijgen nu een reddingslijn dankzij het ‘White label’-programma. 

The Register hoorde in de UK dat VMware by Broadcom, na de stopzetting van het VCSP-programma, een nieuw ‘White label’-programma introduceert voor kleine providers. Naar aanleiding van de overgang naar Broadcoms eigen Advantage Partner Program, werden heel wat kleine providers buitenspel gezet. Het nieuwe programma biedt een reddingslijn waarmee ze toch hun klanten kunnen bedienen via primaire partners. Of dit ook vertaald wordt naar Benelux-partners is nog niet bekend.  

VCSP-programma

VMware voerde een Cloud Services Provider (VCSP)-programma uit waarbij sommige partners diverse VMware-applicaties en cloud managed services aanboden. Daarbovenop kwam nog een VMware Cloud Providers Program (VCPP), waar kanaalorganisaties publieke clouds exploiteerden op basis van de Cloud Foundation hybride cloudstack.

lees ook

Broadcom verantwoordt bloedbad bij VMware-producten en personeel met claims van eenvoud en besparing

Het VCSP-programma kwam net na de overname van VMware tot een einde, waarbij deelnemers te horen kregen dat ze uitgenodigd zouden worden voor Broadcoms eigen Advantage Partner Program. Echter geldt dit alleen wanneer ze minimaal 3.500 cores licentiëren, wat veel meer is dan wat kleine, door VMware aangedreven clouds in productie hebben. 

‘White-label’-programma als reddingslijn

Broadcom merkte op dat kleine serviceproviders in het nauw gedreven werden met deze wijziging. Als reactie hierop werkt Broadcom naar verluidt aan een ‘white label’-programma. Hiermee kunnen cloudproviders die wel in het partnerprogramma zitten, hun capaciteiten doorverkopen aan anderen die de kaap van 3.500 cores niet halen.  

Volgens documenten die The Register kon inkijken, beschrijven licentieregels de mogelijkheid voor providers die lid zijn van het partnerprogramma om te werken met ‘Secondary VMware Cloud Service Providers’ die geen Broadcom-partner zijn. Die secundaire partners kunnen de clouds van primaire partners doorverkopen, of hun licenties voor bestaande hardware aanschaffen bij primaire partners. Die laatste kunnen op hun beurt zoveel secundaire partners beheren als ze willen.  

Deze nieuwe regel vormt een reddingslijn voor voormalige VCSP- en VCPP-partners die niet uitgenodigd zijn om Broadcom-partner te worden. Op die manier kunnen ze toch nog hun klanten bedienen, door een primaire partner te betalen voor licenties in plaats van VMware.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home