Broadcom-CEO erkent ‘ongemakkelijkheid’ onder VMware-klanten

Broadcom

De CEO van Broadcom maakt een positieve balans op van de overname van VMware. Hij erkent wel dat de aanpassingen die Broadcom doorvoerde niet bij iedereen in even goede aarde vielen.

Hock Tan, de CEO van Broadcom, erkent dat niet iedereen in de VMware-gemeenschap dolgelukkig is met de koers van de virtualisatiespecialist sinds de overname. “We erkennen dat de veranderingen een zekere ongemakkelijkheid hebben meegebracht voor onze klanten en partners”, geeft hij aan in blogpost. Daarin maakt Tan de balans op van de eerste honderd dagen sinds de overname van VMware.

Eerste erkenning

Het korte zinnetje is opvallend, aan gezien Broadcom tot nu toe vooral met oogkleppen op leek te innoveren. Ondanks gemor bij klanten die hun licentiekost met soms wel factor tien of meer de lucht in zagen schieten, bleven officiële woordvoerders van Broadcom aanhalen hoe hun strategie toch vooral voor eenvoud zorgde, en hoe blij kanten daar wel mee waren. Tan geeft nu aan dat Broadcom minstens gemerkt heeft dat die blijdschap niet universeel is.

lees ook

Broadcom verantwoordt bloedbad bij VMware-producten en personeel met claims van eenvoud en besparing

Toch leest de blogpost vooral als een goednieuwsverhaal. Daarin verwijst ook de CEO naar het compleet geherstructureerde portfolio, het nieuwe vereenvoudigde licentiemodel waarin alle oplossingen verplicht gebundeld komen, en de interne herorganisatie. Ook Tan claimt dat deze nieuwe aanpak eenvoud en effectiviteit met zich meebrengt.

Snelheid van verandering

Hij lijkt de snelheid van de veranderingen als een oorzaak te zien voor de strubbelingen van kleinere klanten en partners, niet de veranderingen op zichzelf. De exclusieve focus op ’s werelds grootste bedrijven en de verplichte bundeling van licenties die voordeel afzonderlijk beschikbaar waren, is nochtans een mokerslag in het gezicht van organisaties die hun IT-infrastructuur rond één aspect van het VMware-aanbod gebouwd hebben, en niet het hele ecosysteem. Zij moeten plotsklaps opzoek naar een oplossing maar daarover rept ook Tan geen woord.

Hij wijst wel naar de grotere winst die partners kunnen maken onder het nieuwe bewind. Daarbij verwijst Tan vermoedelijk enkel naar de grote partners die hun banden met VMware mogen behouden. Voor hen betekent de herstructurering inderdaad dat de omzet kan stijgen. Bij grote ondernemingen die helemaal in het VMware-portfolio zitten, is er zelfs sprake van een winwin. Wie hoopte dat Broadcom ook oor zou hebben voor de iets minder grote spelers, mag stilaan toch aan alternatieven beginnen denken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home