VMware brengt zijn virtualisatiesoftware naar Microsoft Azure

Satya Nadella, Michael Dell, Pat Gelsinger

VMware, dochterbedrijf van Dell Technologies, gaat een samenwerking aan met Microsoft om zijn virtualisatiesoftware naar de Azure-cloud te brengen. Dat maakten beide partijen deze week bekend op het podium van Dell Technologies World in Las Vegas.

Beide bedrijven lanceren samen een softwarebundel, Azure VMware Solutions, die de oplossingen van de virtualisatiespecialist beschikbaar stelt op Microsofts cloudinfrastructuur. Het gaat concreet om de vSphere-hypervisor van VMware, samen met bijhorende producten voor vSAN-opslagbeheer en NSX-netwerkbeheer.De vierde component is vCenter, waarmee vSphere-servers centraal kunnen worden beheerd.

Microsoft en VMware beconcurreerden elkaar lange tijd op de hypervisor. Nu die rol kleiner wordt, is er ruimte voor een intensievere samenwerking. Azure VMware Solutions geeft bedrijven de mogelijkheid om de bekende VMware-oplossingen die ze reeds on-premises gebruiken voor workloads in de cloud van Microsoft in te zetten, en op een zelfde manier te beheren.

AWS

De verlaagde drempel om VMware in Azure te gebruiken, moet het platform interessanter maken voor klanten die hun virtualisatie naar de cloud willen verhuizen. Microsofts grote concurrent in de cloudruimte, Amazon Web Services, heeft al sinds 2016 een samenwerking met VMware om dit te realiseren.

Pat Gelsinger, CEO van VMware, laat in een gesprek met Techzine weten dat de samenwerking met Microsoft anders is dan die met AWS. Bij AWS is het VMware zelf die grote hoeveelheden bare metal servers huurt om daar het VMware-platform op te bouwen, terwijl Microsoft zelfstandig een VMware-platform binnen de Azure-omgeving bouwt.

Verdere integratie

Gelsinger stond samen met Microsoft-CEO Satya Nadella op het podium van Dell Technologies World, waar beide heren lieten verstaan actief op zoek te zullen gaan naar nieuwe mogelijkheden om hun producten nog verder te integreren. Er wordt onder meer bekeken of bepaalde Azure-services on-premises kunnen worden aangeboden aan VMware-klanten.

Het partnerschap omvat bovendien ook andere producten. Zo zal VMware zijn virtuele desktopoplossing Horizon Cloud integreren met Microsofts nieuwe Windows Virtual Desktop. Daarnaast zullen Azure Active Directory, Microsoft Intune en Office 365 gecombineerd kunnen worden met VMwares beheerplatform Workspace One.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home