Visma trekt naar Duitsland met twee overnames

visma

Visma heeft twee Duitse softwarebedrijven overgenomen. Daarmee betreedt cloudsoftwarespecialist voor het eerst de Duitse markt.

In Duitsland is er nieuwe wetgeving, de Onlinezugangsgesetz, die toenemende digitalisering van overheidsadministratie en -diensten vereist. Dat proces moedigt het gebruik van Visma ziet daarin opportuniteiten aan. De overgang van Duitsland naar de cloud zal waarschijnlijk verder worden versterkt door het feit dat steeds meer kleine en middelgrote ondernemingen de voordelen ontdekken van ERP-systemen om manuele en tijdrovende processen te automatiseren.

Visma kroont zich de nummer één leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware voor kmo’s en de publieke sector. Het wil die plaats verder cementeren met de overname van H&H en BuchhaltungsButler.

“Met de verwelkoming van H&H en BuchhaltungsButler in de Visma-familie zetten we ons Europees groeiverhaal verder. Duitsland is een boeiende marktopportuniteit voor ons en we gaan onze nieuwe bedrijven dan ook ondersteunen om hun groei te versnellen”, zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

lees ook

De thuishaven verlaten: Teamleader groeit naar eigen wens onder de vleugels van Visma

Net als bij de overname van Teamleader benadrukt Visma dat autonomie belangrijk is, net als hun lokale kennis en zin voor ondernemen. De meeste door Visma overgenomen bedrijven gaan verder onder hun eigen merk en management, en dit zal ook het geval zijn voor H&H en BuchhaltungsButler.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home