‘Uitgaven cloudinfrastructuur overstijgen 63 miljard dollar’

cloud

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben organisaties wereldwijd meer dan 63 miljard dollar uitgegeven aan cloudoplossingen. Dat constateert de Synergy Research Group.

De totale uitgaven aan cloudoplossingen wereldwijd stijgen met meer dan tien miljard dollar. Dat stelt de Synergy Research Group vast. In het eerste kwartaal van dit jaar spendeerden organisaties meer dan 63 miljard dollar aan clouddiensten. Ongeveer 65 procent van al die centen gaat naar de drie grote cloudproviders: Amazon, Microsoft en Google.

AWS blijft met voorsprong marktleider. Synergy schrijft de Amerikaanse cloudprovider een marktaandeel van 32 procent toe. Microsoft volgt op de tweede plaats met Azure, dat 23 procent van de uitgaven ontvangt. Google staat met tien procent op plaats drie.

Strijd om kruimels

Andere cloudproviders moeten strijden om de kruimels. De volgende twintig bedrijven komen samen aan 26 procent marktaandeel. Dan blijft er nog 9 procent over, die naar de echt kleine spelers gaat. Van die twintig kleinere providers ziet Synergy Oracle sterk groeien, net als verschillende Chinese spelers. Snowflake en MongoDB staan eveneens als sterke groeiers in het lijstje.

Voor Google was het afgelopen kwartaal een succesverhaal. Voor het eerst maakte de Google Cloud ook winst. Ondanks de uitdagende economische tijden met vertraagde groei, blijft de cloud wereldwijd wel aan populariteit willen. Dat stelde Gartner eerder ook al vast. Individuele bedrijven nemen hun uitgaven wel onder de loep en zoeken meer efficiëntie, maar over het algemeen blijft de cloud een interessante bestemming voor organisaties die legacy IT willen moderniseren en daar de vruchten van willen plukken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home